-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven syöpäosaston kuntosalikurssille on tervetullut ihan jokainen

Alajärven syöpäosastossa on mukana väkeä, joka tietää että terveys on tärkeä asia. Terveys on tärkeää niin fyysiseltä kuin henkiseltäkin kannalta ja niihin molempiin saadaan paljon hyvää liikunnalla.

Viime keväänä syöpäosasto järjesti kuntosalikurssia, joka innosti mukaansa muutaman osallistujan. Nyt kuitenkin asiaa aloitellaan uudella innolla, koska osaston varapuheenjohtaja ja innokas kuntosaliharrastaja Hannu Kari kävi asiaa varten kurssitkin.

MAINOS

– Nyt on kuntosalikursseja meillä hyvä järjestää, kun on vetäjä omasta takaa, iloitsevat johtokunnasta puheenjohtaja Lauri Lassila, sihteeri Anneli Murto ja rahastonhoitaja Jorma Etula.

Syksyn kurssi starttaakin perjantaina 6.10. kello 12 Alajärven uimahallin kuntosalilla. Mukaan tähän matalan kynnyksen porukkaan ovat aivan kaikki kiinnostuneet, kurssi on suunnattu ihan vasta-alkajillekin. Mukaan pääsee normaalilla salimaksulla. Kurssia ennen kokoonnutaan uimahallin kahviossa.

Anneli Murto on huomannut, että etenkin naiset usein vähän vierastavat kuntosalia, mutta kurssilla ei tosiaankaan olla tekemässä kenestäkään fitness -harrastajaa. – Kurssi on todella hyvä siinä, että siellä oppii oikeat liikeradat ja painot joilla harjoituksia kannattaa tehdä, Anneli innostaa naisiakin mukaan.

Kurssia ohjaava Hannu Kari on itse käynyt salilla siitä saakka kun uimahalli valmistui, eli nelisen vuotta. Liikkunut hän on aina, mutta saliharjoittelu tuli tuolloin kuvaan mukaan.

– Liikkuminen on tosi tärkeää oman jaksamisen takia ja uskon, että olen saanut syöpänikin pysymään niin hyvin kurissa, koska olen kunnossa, Hannu miettii ja toivoo, että ihan uuttakin väkeä tulisi mukaan kurssille kokeilemaan, olisiko kuntosalilla käyminen se oma juttu.

Vireä osasto

Alajärven syöpäosasto toimii vireästi, vaikka osastolla ei olekaan omia jäsenrekistereitä eikä -maksuja. – Osastoon kuuluvat automaattisesti kaikki Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen alajärveläiset jäsenet, joita on noin 250, kertoo Jorma Etula.

Aktiivinen johtokunta, johon kuuluu em. lisäksi Inkeri Hattukangas, Aino Ketonen, Tapani Pollari, Tapio Korkea-aho, Ensio Parkkinen, Hannu Turpela ja Kirsti Höykinpuro, järjestävät osaston jäsenille kokoontumisen noin kerran kuussa.

Lisäksi osasto tekee retkiä mm. teatteriin ja nyt syksyllä potilaspäiville. Jouluruokailukin on järjestetty aina joulun alla.

Parhaillaan osaston väki myy Roosanauhoja syöpätutkimuksen hyväksi ja luomitarkastuspäiviä on tähän loppuvuoteen tulossa kaksi, Alajärven terveyskeskuksessa 9.11. ja Lehtimäen terveysasemalla 23.11.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät