0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinissa talkoiltiin seppeleitä sankarihaudoille itsenäisyyspäiväksi

Soinissa kokoonnuttiin viime viikolla ensimmäisiin seppeletalkoisiin. Tavoitteena on tehdä Suomen 100-vuotiaan taipaleen kunniaksi havuseppeleet kaikille Suomen sankarihaudoille. Soinissa niitä on paljon, 172 hautaa.

Idean syntyi netin kautta ja Soinissa idean toi esille Susan Rinne ja sitä lähti viemään käytäntöön Päivi Laitila.

MAINOS

– Satavuotiasta Suomea ja erityisesti maamme itsenäisyydemme puolesta kaatuneita sankarivainajia haluamme muistaa tällä teolla. Itsenäisyyspäivänä valmiit seppeleet lasketaan haudoille, kertoi Laitila.

Ensimmäisissä talkoissa seppelerunkojen tekoa opasti Timo ja Jaana Hyvösaho. Mukana oli kolmisenkymmentä talkoolaista.

– Runkorenkaan halkaisija on suunnilleen 25 senttiä. Normaalin muovisangon pohjaa voi käyttää mittana. Pajunoksat eivät saa olla liian paksuja, vaan helposti taivutettavia. Pajun lisäksi terijoensalava soveltuu runkomateriaaliksi, kertoi Timo Hyvösaho.

Havutukseen käytetään kuusenhavuja ja niitä tarvitaan paljon. Havutukset tehdään aikaisintaan kuukautta ennen itsenäisyyspäivää. Näin ne säilyvät parhaiten.

Ensimmäinen havutusilta on maanantaina 6. marraskuuta kello 18 seurakuntakodilla. Mukaan voivat tulla sellaisetkin, jotka eivät olleet mukana runkojen tekemisessä. Talkoista kerrotaan myös kirkollisissa uutisissa ja Soinista päivää -sivuilla Facebookissa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät