-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto kaatoi kotiavauksessaan Helmi Basketin

Naisten korisliiga: Vimpelin Veto-Helmi Basket Akatemia 87-77 (20-19,21-24,28-18,18-16)

Vimpelin Vedon korisliiganaiset  ottivat  toisen peräkkäisen voittonsa, kun kotiavauksessa kaatui kymmenen pisteen marginaalillai nuorisomaajoukkuiden pelaajista koostuva helsinkiläinen Helmi Basket Akatemia.

MAINOS

Vedon ykköspelaajaksi ottelussa nousi 24 pistettä pussittanut ja yhdeksän levypalloa napannut Awyanna Young. Hyvää taustatukea hänelle antoi joukkueen kaksi muuta jenkkipelaajaa Pachiyaana Young (18 pistettä/ 9 levypalloa) sekä Sydney Coffey (16/4).

Hyvässä pelivireessä olivat  heidän lisäkseen Noora Järvikangas (14/3) sekä Lotta Vehka-aho (7/1).

Helmi Basketin selkeäksi ykköspelaajaksi kohosi takamies Lotta-Maija Lahtinen ( 15/8). Hänen lisäkseen vieraista erottuivat Elina Anike (13/5), Nea Kuisma (10/4) sekä Anna Kahelin (9/6)

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla joukkueet tekivät koreja tasatahtiin. Helmi Basket pitäessä kovalla prässipuollustuksellaan ja vahvalla korinaluspelillään ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Vedon hyökkäyspelin kurissa ja puoliajalle mentiin vieraiden niukassa 41-43 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Veto paransi levypallopeliään huomattavasti ja kun hyökkäyspäässä pystyttiin paremmin murtamaan Helmen puolustus niin ottelu alkoi pikku hiljaa kääntyä emännille.

Ottelun kolmas jakso meni Vedolle selvin 28-18 numeroin eikä Helmi Basket enää viimeisellä jaksolla pystynyt uhkamaan Vedon voittoa, vaikka pystyikin parhaimmillaan kuromaan eron viiteen pisteeseen. 

Vedon valmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen voittoon, mutta totesi omiensa olleen ottelussa kovilla.

– Vastustaja oli todella hyvä ja teki pelistämme vaikeaa. Meillä on juoksuvoimainen joukkue, mutta niin oli vastustajallakin ja se oli meille pienoinen yllätys. Vastustaja oli iholla koko ajan ja pelasi aggressiivisesti.

– Meillä oli ajoittain vaikeuksia ehtiä hyökkäyksestä takaisin puolustukseen, kertasi Havu.

Helmi Basketin Pekka Salminen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Voitimme levypallot 39-32 ja pysyimme pelissä hyvin mukana puoliaikaan saakka. Kun isot minuuutit kovalla intensiteetillä pelannut Lotta-Maija Lahtinen sitten hieman väsähti ei pelimme enää kulkenut samalla tavalla kuin alussa, tiivisti Salminen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät