-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Koko kylän sankareita juhlittiin Vimpelissä

– Te ootte sankareita Vimpelin ihan jokainen, laulettiin Vimpelin liikuntahallilla lauantaina, kun kunta järjesti vuoden 2017 pesäpallon Suomen mestareille kultajuhlat.

Osku Mäkelä ja Pirkka-Pekka Ylisuutari luovuttivat ensimmäistä kertaa Severi Lassila -kiertopalkinnon ansaitusti Severi Lassilalle.

Sinisin, valkoisin ja kultaisin ilmapalloin koristeltu liikuntahalli kokosi useita satoja faneja juhlistamaan oman joukkueen mestaruutta. Useat olivat pukeutuneet Vedon väreihin ja asusteisiin. Koristelua täydensivät sinivalkoiset kukat ja rusetit sekä Suomen liput.

MAINOS

Kakkua oli varattu 800 hengelle, ja se olikin ennen virallisen ohjelman alkua lähes tehnytkin kauppansa.

Hallin seinälle heijastettiin loppuottelun tunnelmia, ja jopa lautasliinat oli koristeltu Suomen mestarit 2017 -logolla. Joukkue saapui saliin kultamitalit kaulassa ja Poika mukana yleisön osoittaessa runsaasti suosiotaan.

Juhlan juontoa veti Teuvo Mäkelä, joka kertasi joukkueen vuoden saavutuksia sekä haastatteli pelaajia tämän hetken tunnelmista ja menneestä kaudesta.

Yleisöä oli runsain mitoin kunnan järjestämässä kultajuhlassa Vimpelin liikuntahallillla.

Vedon puheenvuoron käytti johtokunnan puheenjohtajana toimiva Tuomo Hovila. -Lause vaikeuksien kautta mestaruuteen kuvaa mielestäni kulunutta kautta erinomaisesti, hän aloitti ja viittasi niihin kaikkiin loukkaantumisiin ja vastoinkäymisiin mitä joukkue kohtasi vuoden varrella.

Mestareiden maila luovutettiin Henri Puputille.

Hovila totesi, että otteluruuhkasta selvittiin hienosti, ja onneksi joukkueella oli heittää mukaan nuoria pelaajia ottamaan vastuuta.

Vaikka viimeinen peli Sotkamossa päättyi 2-0, Hovilan mielestä Vedon kannustajat voittivat sotkamolaiset viimeisessä ottelussa 5-0. Fanit ja talkooväki saivatkin runsaasti kiitosta päätösjuhlassa yhteistyökumppaneita ja pelaajien perheitä unohtamatta.

Puheenjohtaja Tuomo Hovila kiitteli vuolain sanoin joukkueen faneja, jotka kannustuksellaan pesivät Sotkamon Jymyn kannattajat Hiukassa.

Jo traditioksi muodostuneella tavalla joukkueelle luovutettiin mestareiden maila ja sen vastaanotti mestarijoukkueen kapteeni Henri Puputti.

Mailan luovuttivat Kari Lakaniemi, Tuomo Vihriälä, Jaakko Nygård ja Kalervo Havinen.

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki tiivisti joukkueen kauden muutamaan sanaan. Joukkue kärsi paljon loukkaantumisista ja erilaisista vaivoista, jotka käytännössä tarkoitti, ettei tammikuisen harjoitusottelun jälkeen päästy pelaamaan sillä kokoonpanolla kuin oli tarkoitus.

Tämä tarkoitti kuitenkin myös sitä, että moni nuori pelaaja löi itsensä läpi, ja se tuo isoa arvoa ja jatkuvuutta Vedolle toimintaan.

Vaikka Kivimäki totesi, että mestaruuden voittaminen on vaikeaa ja mestaruuden uusiminen vielä vaikeampaa, ensi vuodelle löytyy vielä asioita, joita voi tehdä paremmin. Kolmannen mestaruuden tavoittelua ei voinut olla puheesta ounastelematta.

Vimpelin kunnan puolesta onnittelut toi kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakso. Hän löysi kolme tekijää, jotka hänestä yhdistävät kuntaa ja Vimpelin Vetoa: yhteisöllisyys, sitoutuneisuus ja positiivisuus.

Vimpelin Vedon pesäpallon Suomen mestarit 2017 saivat arvoisensa kultajuhlan lauantaina.

Kunta palkitsi pelaajat ja huoltojoukkueen Suomen Mestarit 2017 -painatuksella varustetuilla suksilla, jotka luovuttivat Vedon pienimmät pelaajat.

Harri Peltokangas ja Arttu Pulkkinen esittivät kappaleet Poika kuuluu Saareen ja Pojan paluu sekä vanhan tutun Sankarit tilanteeseen sopivalla sanoituksella. Juhlassa nähtiin myös Pirkka-Pekka Ylisuutarin videokooste, joka päättyi mestaruustunnelmiin Sotkamossa.

Juhlan päätteeksi yllätysmomenttina lanseerattiin uusi Severi Lassila -kiertopalkinto, jonka joukkueen huolto luovutti tällä kertaa nimensä mukaisesti Severi Lassilalle.

Osku Mäkelän mukaan syksyisellä risteilyllä jaettava Kultainen räpylä -palkinto ansioituneelle ulkopelaajalle on kiertänyt Lassilaa, joten he olivatkin nyt päättäneet jakaa kyseisen palkinnon hänelle.

Jaana Koivukoski

 

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät