0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Energiaa syksyyn liikunnasta!

Kun sade piiskaa maata ja lenkkitossu läsähtää vesilätäkköön, illat pimenevät ja tuuli viilenee, moni ajattelee mieluummin sohvalle käpertymistä kuin liikkumaan lähtemistä. Liikuntakeskusyrittäjä, personal trainer Tuija Silver-Lager FitFactorysta kuitenkin näkee tälle vaihtoehdon.

– Jokainen tietää sen, että kun illalla pimenee ja energiat alkaa olla vähissä, sohva vetää enemmän ja enemmän puoleensa. Se millä voi vaikuttaa siihen miten sen syksyn jaksaa, miten energisenä siirtyy syksystä talveen, riippuu paljon siitä minkälaisena päätät syksyn vastaanottaa. Jos ajattelet, että tämä on tylsää aikaa, ja valut sohvalle ja odotat kesää, se ehkä onkin sitä, Tuija sanoo.

MAINOS

Syksystä voi kuitenkin etsiä hyviä puolia ja löytää sen itseään inspiroivan lajin. Voi siirtyä harrastamaan sisälajeja ja vaikka vesijuosta hyvässä porukassa, tehdä kotijumppaa tai käydä ryhmäliikuntatunneilla, Tuija vinkkaa.

– Se, että saat itseäsi liikkeelle ja kiinnität ehkä vähän huomiota siihen mitä syöt, saat siitä ihan älyttömän paljon energiaa, jolla voi kammeta sitä sohvaa ja ehkä sen seurauksena olevaa karkkipussia ja jäätelöä.

Syksyyn voi siis asennoitua muutoinkin kuin näkemällä sen synkemmän puolen. Päivät ovat yhä valoisia ja se aika on hyvä hyödyntää. Ilmassa puolestaan on runsaasti happea. -Väreistä kannattaa nauttia!

Tuija viittaa syksyn ruskaan ja kehottaa nostamaan kasvot vesilätäköstä ylöspäin. Hänestä liikkumisessa ei aina tarvitse olla tavoitetta, vaan voi lähteä vain luontoon nauttimaan. Alajärvellä onkin runsaasti hienoja ulkoilureittejä, joita kannattaa hyödyntää.

Joskus liikuntaan tulee pidempi tauko tai joku ei ole koskaan erityisesti harrastanut liikuntaa. FitFactoryn sisäliikuntatunnit on tarkoitettu kaikille. Tuijan mukaan tuntien nimet saattavat joskus olla hieman pelottavia, mutta tuntien kuvauksiin kannattaa perehtyä netissä ja valita siten itselleen parhaiten sopivat lajit.

Zumbasta ja kahvakuulasta on helppo aloittaa, jos liikkumisesta on aikaa. Tuntien ohjaajat huomioivat hyvin myös aloittelijat. Myös kuntostarttiryhmät ovat lempeä tapa lähteä liikkeelle. Niissä tuntien sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmän jäsenten kanssa.

Monet nykyään intensiiviset liikkujat ovatkin aloittaneet ryhmässä liikkumisen. Tuija näkee, että kun liikunnan kipinän saa, se vie mukanaan, ja liikunnan voi aina aloittaa iästä riippumatta! Nuoria Tuija kannustaa myöskin mukaan, varsinkin Piloxing Knockout sopii erinomaisesti nuoremmille liikkujille.

Levolle kuitenkin annetaan usein liian vähän arvoa. Jos työ on stressaava, ei kuntosaliharjoituskaan aina välttämättä kulje. Usein paljon liikkuvilla ihmisillä jää kehonhuolto tekemättä. FitFactoryssa onkin nyt keskiviikkoiltaisin tarjolla puolen tunnin mittainen venyttely, jossa ehtii rentoutua ja hoitaa kehoaan.

Lyhyet tunnit sopivat myös kiireiselle, joka ei omaan arkeensa saa liikuntaa muuten mahtumaan. FitFactoryssa onkin laitettu esimerkiksi sisäpyöräilytuntien kestot uusiksi, ja pyöräilemään voi tulla vaikka vain puoleksi tunniksi jos ei muuten arjessaan ehdi.

Tuija ei tunnusta tunnistavansa kaamosmasennusta, ja hän saa muista liikkujista paljon positiivista energiaa. – Täällä kun on illat itse valoisassa, iloisten ja energisten ihmisten keskellä, täältä lähtee aina hyvällä mielellä. Positiivinen energia ruokkii positiivista energiaa, Tuija sanoo.

FitFactoryn monipuolisen tuntivalikoiman löydät yrityksen nettisivuilta.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät