0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Itsetehtyjä ruukkuja ja koristeita puutarhaan betonikurssilla

Kyyjärvellä kansalaisopiston lyhytkurssina järjestetty Betoniherkut – kurssi sai osallistujilta kiitoksia. Oli niin monta ideaa kuin oli kurssilaisiakin. Lisäksi betonityöskentely koettiin helpoksi kun on päässyt tekemisen alkuun.

Tässä sekoitetaan sementtilaastia ja vettä, josta syntyy betonia. Seoksesta olisi hyvä saada puuromaista. Lisää tarvittaessa sementtilaastia ja vettä. Sekoitetaan hyvin. Seoksen annetaan turvota vartin verran ennen muotoilua.

Betonityöskentely on pölisevää ja sotkuistakin puuhaa. Siitä huolimatta se on hauskaa, helppoa sekä edullista. Materiaalikustannukset eivät porukan kesken nousseet suuriksi.

MAINOS

Muotin valinta on tärkeää, koska se määrittelee sen miltä valmis valu näyttää. Muotin voiteleminen öljyllä ennen valua on työvaihe, jota ei kannata ohittaa.

Metalliverkon avulla voi muotoilla haluamansa hahmon. Hahmo päällystetään foliolla, jolloin näkee ja hahmottaa paremmin sen muodot. Lisäksi se auttaa lopullisessa muotoilussa, kun betonia lisätään päälle.

Betonin annetaan kuivua hitaasti. Tarvittaessa työtä on kasteltava, ettei kuivuminen etene liian nopeasti. Mitä hitaammin valu kuivuu, sen vahvempaa siitä tulee.

Kun työ on kuivunut, sitä voidaan käsitellä vaikka hiomalla. Pintoja voi jopa maalata. Valetut esineet ovat kestäviä ja niitä voidaan pitää ulkona vuoden ympäri.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät