Syksyn viisi kaunista trendiä puutarhassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Syksyn trendeissä näkyy vahva kaipuu luontoon. Ihmiset arvostavat luonnonmukaista vapaa-aikaa vastapainona kiireiselle työlle. Poimimme viisi trendiä, jotka näkyvät nyt selkeästi meillä sekä muualla.
 
Valmista oma multasi. Kotitalousjätteiden kompostoimista pidetään yhä hyödyllisempänä. Kompostista saa mahtavaa raaka-ainetta omaan multaan ja ilahduttavan moni onkin jo kiinnostunut löytämään tai valmistamaan suosikkikasveilleen parhaiten sopivan mullan.

Chilin kasvattajat ovat olleet tässä edelläkävijöitä. Kompostiin voi lisätä esimerkiksi kalkkia, luonnonturvetta ja kevytsoraa tai kivituhkaa kasvin tarpeista riippuen.
 
Musta on uusi musta. Sekä puutarhakalusteissa, valaisimissa että kasveissa suositaan mustaa ja sillä taitettuja sävyjä. Me ymmärrämme hyvin miksi – musta kehystää hyvin kasveja vetämättä kaikkea huomiota itseensä.
 
Syö somisteet. Hyötykasvit kuten kurpitsat ja lehtikaalit on nostettu kunniaan myös syksyinä pihan somistajina. Kauneus ja ravinto yhdistyvät helpolla tavalla näissä kasveissa. Ruotsissa lehtikaalin kasvattaminen ruukussa on jo blogimaailmaa ravisteleva trendi. 
 
Kotini on puutarhani. Huonekasvien käyttäminen sisustamisessa jatkuu vahvana. Nyt halutaan että kasvi on helppohoitoinen, luonnonmukainen ja lehtimuodoiltaan kaunis, kuten kilpipiilea (pilea peperamioides) tai peikonlehti (monstera deliciosa).
 
Metsäkylvyt. Kylpylöiden sijaan lähdetään yhä useammin metsän uudistavaan syleilyyn. Samaa harmonisoivaa vaikutusta haetaan myös omasta puutarhasta vuoden eri aikoina.  Tee itsellesi palvelus – laita kännykkä kiinni kun hakeudut luonnon helmaan, ja palaat kotiin uutena ihmisenä.

MAINOS
MAINOS
Edellinen artikkeliYhteisyöstä kumppanuuteen
Seuraava artikkeliItsetehtyjä ruukkuja ja koristeita puutarhaan betonikurssilla