0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Yhteisyöstä kumppanuuteen

Yhteiskunnassamme on tapahtumassa suuria muutoksia. Kuntien roolit ja tehtävät muuttuvat, sote- ja maakuntauudistus muuttaa palvelutuotantoa, Suomi on ikääntyvä ja kaupungistuva maa, joka on kuitenkin 95 prosenttisesti maaseutua.

Tiukka julkinen talous uhkaa lisätä hyvinvointi- ja palveluaukkoja. Mikä on kunnan tehtävä tulevaisuudessa ja voivatko kuntalaiset vaikuttaa päätöksentekoon? Onko edustuksellisella demokratialla merkitystä, ja miten asukkaiden osallistumista edistetään käytännössä?

MAINOS

Hyvinvointi, terveys ja elinvoima nostetaan usein menestystekijöiksi, mutta osallisuudella on myös tärkeä merkitys. Osallisuus on vuorovaikutusta ja sen kehittämistä.

Osallisuus on rakennettava osaksi julkisten organisaatioiden ja järjestelmien toimintaa ja rakennetta. Itsestään ja koordinoimatta ne eivät rakennu, tarvitaan yhteistyötä – miten ja millaista?

Näistä asioista keskustellaan Kansalaisten, järjestöjen, kuntien ja maakuntien tuleva kumppanuus -tilaisuudessa torstaina 2. marraskuuta LSK Business Park Linnahotellin auditoriossa.

Asiantuntijapuheenvuoron käyttää kansalais- ja järjestötoiminnan asiantuntija Ritva Pihlaja. Kommenttipuheenvuoro on Kauhavan valtuuston puheenjohtaja Janne Sankelolla.

Tilaisuuteen kutsutaan viranhaltijat ja luottamushenkilöt, terveyskeskuskuntayhtymät, yhdistykset, järjestöt, vanhusneuvostot, asukaslautakunnat, kylät ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset Aisaparin toimistoon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät