1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Anttila juoksi Suomen kunniaksi

Vimpeliläisen Atro Anttilan sunnuntain urakka alkoi kello 6.14 ja päättyi kello 18.40 Saarikentälle.

Anttila juoksi satavuotiaan Suomen kunniaksi sata kilometriä ja sata metriä.

MAINOS

Juoksun bruttoaika oli 12,5 tunnin pituinen. Matkan varrelle mahtui myös lyhyitä taukoja. Maratonin eli 42 195 metrin väliajat olivat 3,44 ja 3,48.

– 96 kilometrin kohdalla oli vaikeaa. Tunteet tulivat pintaan kun tiesin, että tavoite onnistuu. Fokus ei pysynyt juoksemisessa. Otin pähkinöitä ja kokista ja sain ajatukset muualle, Anttila kertasi juoksunsa jälkeen Saarikentällä.

Juoksijan tavoitteena oli kiertää Vimpelin ulkorajat. Pokelasta Anttila suuntasi Isoniemeen, sieltä Kaartusen kautta Hoiskoon, Norpakantietä Teerinevantielle, josta matka jatkui Vimpelin Koskelantielle.

Koskelasta reitti kulki Hallapurolle ja sieltä Hietakorventietä Peltokankaalle. Hän kiersi Patanan tekojärven, josta matka jatkui Vimpelin rajalle Huopanaan.

Kurkijärventien ja Särkijärventien kautta hän juoksi Hietojalle ja sieltä Sahiin. Loppumatka Saarikentälle kulki Rantakyläntieltä paloaseman ja Suksitien sekä Patruunantien kautta.

– Reitti oli tosi tarkkaan suunniteltu Google Mapsin avulla. Reitin piti olla karttapalvelun mukaan tasan satatuhatta metriä lähtöpaikasta Saarikentän portille.

Palautuminen kestää

16 maratonia juossut hammaslääkäri keksi maaliskuussa, että juoksee sata kilometriä. Juoksu-urakkaansa hän valmistautui viime viikon aikana syömällä hyvin ja käymällä yhden kerran lenkillä. Ennen sunnuntaita hänen pisin juoksumatkansa oli ollut maratonin mittainen.

–Elimistö kävi melkoisella liekillä. Menee luultavasti monta viikkoa, että elimistö kokonaan palautuu, arvioi Anttila.

Anttilalla oli yhdeksän hengen huolto- ja tukijoukko juoksua avittamassa. Kari Herrala juoksi Anttilan rinnalla puolimaratonin verran. Anttilan 16-vuotias Aaro-poika kannusti isäänsä ajamalla pyörällä viimeiset 30 kilometriä.

–Nyt ei tarvitse juosta maratonia 42,195-vuotiaana. Monet maratoonarit juoksevat maratonin täytettyään 42 vuotta, Anttila tietää.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät