3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Jussi Haapakoski Lapuan Virkiään

Vimpelin Vedon kakkospelinjohtajana kaudesta 2010 toiminut Jussi Haapakoski vaihtaa seuraa ja sarjaa. Haapakoski siirtyy naisten Superpesiksen kestomenestyjiin kuuluvan Lapuan Virkiän kakkospelinjohtajaksi.

Joukkuetta pitkään käskyttänyt vimpeliläinen Jukka Liikala jätti tehtävänsä: Toni Niskanen korvaa hänet ykköspelinjohtajana. Niskasella on kaksivuotinen sopimus, kun taas Haapakoski haluaa edetä vuoden kerrallaan.

MAINOS

Jussi Haapakoski aloitti kakkospelinjohtajana, Risto Ojanperän aisaparina Vedon mestaruuskaudella 2010. Haapakoski toteaa, ettei hän kyllästynyt Vimpeliin vaan nyt oli aika hakea jotakin uutta uralle.

– Kahdeksan vuotta on pitkä aika. Mitalien lisäksi joukkueesta ja Vimpelistä tuli hyviä ystäviä.

– Virkiästä tuli yhteydenotto. Minulle tämä on uusi haaste. Harjoitusmatkat lyhenevät huomattavasti, sillä kentälle pääsen pyöräillen viidessä minuutissa, Lapualla perheensä kanssa asuva Haapakoski toteaa.

Sydän Vimpelissä

Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala kertoo pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen ja seurajohdon kartoittavan kakkospelinjohtajatilannetta.

Jussi Haapakoski näkee kakkospelinjohtajan ja seuranvaihdoksen kattavassa yhtälössä sekä plussia että miinuksia. Iso plussa on siinä, että perheelle jää entistä enemmän aikaa.

Aikaisemmin päiville tuli mittaa, sillä Jussi Haapakosken työ veljensä Samin H-T Group yrityksessä vei kakkospelinjohtajan eri puolille eteläistä Pohjanmaata. Tämän lisäksi hän kulki Vimpelissä joukkueen harjoituksissa.

Jussi Haapakoski kertoo jättävänsä Vedon haikein mielin. Mutta samaan hengenvetoon hän toteaa, että Vimpeli tulee olemaan iso osa hänen sydäntään myös tulevaisuudessa.

–Tulen aivan varmasti katsomaan Vimpelin Vedon Superpesis-otteluja Saarikentälle ja olemaan Vimpelin Vedon kannattaja. Parhaat kaverini pelaavat joukkueessa. Katsomosta käsin peli näyttää varmasti erilaiselta kuin omalta työpaikaltani kakkospelinjohtajana.

Vedossa Jussi Haapakoski saavutti kolme SM-kultaa ja viisi hopeaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät