MAINOS

Sinun Etusi – kaikkien etu

Mielenterveyden häiriöt koskettavat jossain elämän vaiheessa suoraan noin puolta suomalaisista. Välillisesti ne koskettavat jokaista meistä.

Kuka tahansa voi sairastua mieleltään, kuka tahansa voi siis olla omainen. Mielenterveysomainen on henkilö, jonka läheisen päihteidenkäyttö tai mielenterveys aiheuttaa huolta.

MAINOS

Perheenjäsenen psyykkinen sairaus kuormittaa omaisia ja sairaus sitoo läheisen usein jatkuvaan hoito- ja valvontavastuuseen.

Omainen sairastuneen rinnalla tarvitsee tukea

Omaisilla on usein merkittävä rooli sairastuneen läheisen arjessa ja arvokasta tietoa läheisensä sairaudesta ja hoidosta.

Raskas elämäntilanne voi vaikuttaa voimakkaasti myös omaisen hyvinvointiin. Omaistutkimuksen mukaan jopa 46 prosenttia omaisista on vaarassa sairastua masennukseen. Vain noin kolme prosenttia mielenterveysomaisista saa omaishoidontukea.

Kysymys on taloudellisen tuen lisäksi myös muista omaisten jaksamista tukevien palvelujen puutteesta.

Sinun Etusi – kierros saapuu Alajärvelle

Etelä-Pohjanmaalla järjestetään lokakuussa neljä Sinun Etusi-tilaisuutta eri paikkakunnilla.

Alajärvellä Sinun Etusi-tilaisuus on maanantaina 23.10. kello 14-16 kaupungintalolla valtuustosalissa (Alvar Aallon tie 1).

Tilaisuudessa käydään keskustelua siitä, mitä oikeuksia ja etuisuuksia omaisella on ja minkälaista tukea on tarjolla. Paikalle on saatu Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamista toiminnanjohtaja Pia Hytönen.

Psykiatrisesta hoitotahdosta kertoo psykiatrinen sairaanhoitaja Mikko Ketola Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä. Tilaisuus on maksuton.

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumiset 20.10 mennessä p.050 338 0845 tai teija.matalamaki@finfamiep.fi. – Lämpimästi tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet, toivottaa FinFami Etelä-Pohjanmaa ry.

Mikä on FinFami?

FinFami Etelä-Pohjanmaa ry on yhdistys, joka tarjoaa tukea paikallisesti. Toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveysomaisten hyvinvointia, elämänlaatua ja arjessa selviytymistä.

Palveluja ovat omaisneuvonta joko puhelimitse tai henkilökohtaisella tapaamisella, omaisten vertaistukiryhmät, kuntoutus- ja virkistystoiminta, mielenterveys- ja päihdetieto sekä koulutus. Yhdistyksessä on myös mahdollista toimia vapaaehtoisena.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on tukea mielenterveyspotilaiden omaisia ja toimia asiantuntijaorganisaationa.

Keskusliittoon kuuluu 17 jäsenyhdistystä, jotka tarjoavat tietoa, tukea ja toivoa kaikenikäisille omaisille. Yksi näistä jäsenyhdistyksistä on FinFami Etelä-Pohjanmaa ry.

MAINOS
Exit mobile version