1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Alajärven vesilaitokselle tuhat uutta asiakasta – veden hinta laskee

Alajärven kaupungin vesilaitosten vettä hörppiville luvassa on ilouutisia, sillä puhtaan veden hintaan kaavaillaan reipasta alennusta.

Taustalla on tekninen johtaja Jouni Hännisen mukaan se, että vesilaitos sai tuhat uutta asiakasta, mikä kasvatti liiketoimintaa niin, että hinnanlasku on mahdollinen.

MAINOS

Nykyisin vesi maksaa kuluttajalle noin 1,40 euroa kuutiolta ja jos valtuusto kokouksessaan hyväksyy asian, niin jatkossa hinta olisi 30 senttiä vähemmän.

Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunta kaupungin vesilaitokseen

Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunta on tänä vuonna ilmaissut halukkuutensa liittyä Alajärven kaupungin vesilaitokseen. Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunnan toiminta-alueeseen kuuluu noin tuhat taloutta.

Vesijohtoverkostoa vesiosuuskunnalla on noin 140 kilometriä. Tukkuvettä osuuskunta on ostanut vuonna 2016 Alajärven kaupungilta 300000 kuutiota.

Vesiosuuskunnan liikevaihto on vuoden 2016 tilinpäätöstietojen mukaan 227336 euroa. Vesiosuuskunta laskuttaa asiakkaitaan kolme kertaa vuodessa. Mittarit on luettu vuoden lopussa ennen viimeistä tasauslaskutusta.

Käytyjen neuvottelujen tuloksena Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunnan osuuskuntakokous on kesäkuussa päättänyt esittää, että vesiosuuskunnan liiketoiminta ja verkosto sekä omaisuus kokonaisuudessaan siirtyisivät veloituksetta Alajärven kaupungin omistukseen.

Neuvotteluissa on todettu, että Alajärven kaupunki tulee varaamaan vesiosuuskunnan nykyisen verkoston kunnossapitoon ja korjaukseen viiden vuoden ajan 100000 euroa/vuosi.

Lisäksi neuvotteluissa on sovittu yhteistyöstä, verkoston kartoituksesta ja sopimusten ajan tasalle saattamisesta osuuskunnan toimesta ja muista käytännön toimista.

Hänninen kertoo, että vaikka veden hinta laskee, niin vesiosuuskunnan toiminta-alueella perusmaksu nousee, jotta rahoitusta verkoston kunnostukseen saadaan.

Runkolinjojen korjaaminen aloitetaan Halla-aho – Hoisko – Levijoki -linjalla, koska vesijohtolinjaa on jouduttu korjaamaan useasti menneinä vuosina.

Muut runkovesijohdot, eli Halla-aho – Paalijärvi (Paalijärven koulu), Kaartunen (Ahon talolle saakka), Viinamäki – Hoisko, Pekkola ja niiden korjaustarve ja järjestys määritellään v. 2018–2019 aikana.

Kokonaisvastuu verkoston hoidosta siirtyy Alajärven kaupungille 1.1.2018. Liiketoiminnan siirtymisen vuoksi Alajärven kaupunki on tehnyt vesilaitoksen kannattavuuslaskelman, jossa on määritelty edellä mainittu käyttöveden uusi myyntihinta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät