-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Syysloma alkoi taikatemppuja tehden Soinissa

Kymmenen lasta odottaa jännittyneenä, kun taikurimestari Maarit Tiilikainen esittää taikatempun lapsille. Miten tuo voi olla mahdollista? Mutta päivän mittaan Soinin nuopparilla myös kurssilaiset osasivat esittää tempun muille, kunhan ensin harjoiteltiin.

Taikurimestari Maarit Tiilikainen HokkusPokkus Taikurikoulusta opetti Janetelle korttitemppua.

Syysloman alkajaisiksi Soinin kunnan nuorisopalvelut ja Soinin 4H järjestivät taikurikoulumahdollisuuden nuorille. Maanantaiaamuna 10 lasta odottikin innokkaana temppujen tekemistä.

MAINOS

Päivässä harjoiteltiin mm. kortti,- palikka ja kuppitemppuja. Iltapäivällä oli esiintymisvuoro, kun vanhemmat ja yleisö sai tulla mukaan seuraamaan temppuja.

Taikurimestari Maarit Tiilikainen on HokkusPokkus Taikurikoulun perustaja. Koulu on toiminut jo vuodesta 2000 lähtien. Koulu toimii koko Suomessa.

-Aloitin taikurina jo vuonna 1986. Isäni oli poliisi ja taikuri. Hän opetti minulle mukavia taikatemppuja jo ollessani pikkutyttö.

Maarit on valmistunut sirkustaiteen perusopettajaksi Turun taiteen- ja viestinnän oppilaitoksesta, ja voittanut 1. palkinnon Taikureiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Esiintyvänä taiteilijana Maarit on toiminut ammattilaisena vuodesta 1987 mm. Suomen Kansallisoopperassa, teattereissa ja televisiossa.

Opetustehtävistä hänellä on kokemusta 20 vuoden ajalta. Näistä kymmenen vuotta kertyi Linnanmäen Sirkuskoulussa.

-Taikatemppuja on hyvä alkaa harjoitella kouluiästä alkaen. Persoona ja karisma on tärkeää tempuntekijälle. On osattava olla vakuuttava omissa liikkeissään ja puheissaan. Maailman huipuksi voi tulla, vaikka aloittaa vasta aikuisiällä.

Suomesta on lähtenyt useita taikureita Keski-Eurooppaan töihin. Keski-Euroopan varieteekulttuuri puuttuu Pohjoismaista. Esimerkiksi Saksassa samat esiintyjät saatetaan kiinnittää esiintymispaikkoihin useiksi vuosiksi.

Nykyään ihmisten vapaa-ajasta kilpailevat monet harrastukset ja huvit. Stand up-koomikot kilpailevat Tiilikaisen mukaan taikureiden kanssa ihmisten vapaa-ajasta. Lasten taikurikoulut ovat edelleen suosittuja. Vimpelissä oli edellispäivänä mukana 20 taikurioppilasta.

Saija Källi Soinin 4H:sta kertoo, että viikon aikana on monenlaista toimintaa nuorille. Aivan kaikkia ei pystytty järjestämään, koska osallistujia ei ollut riittävästi. Torstai-perjantain yölaneille mahtuu vielä mukaan. Pelipaikan voi varata Suvilta nuopparilta. Torstai-iltana ja perjantai-iltana nuopparilla nuoret saavat tehdä pizzoja loman kunniaksi.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät