1 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Kehitysvammaisten uuden asumisyksikön suunnitelmat etenevät Alajärvellä

Kultakämmen taakse sairaalan rantaan Alajärvellä sijoittuvan uuden kehitysvammaisten tuetun asumisen yksikön suunnitelmat ovat edenneet.

Rakennusmestari Juuso Pikkukangas kertoo, että ARA on hyväksynyt kohteen L-1-piirustukset ja tavoitehinta-arvion.

MAINOS

Piirustukset ja tavoitehinta-arvio ovat olleet myös Alajärven teknisen lautakunnan hyväksyttävinä lokakuun alussa. Asumisyksikköön on tulossa kahdeksan ryhmämuotoista asuntoa ja kaksi kappaletta kaksiotyyppisiä asuntoja.

Lisäksi rakennuksen keskiosalla sijaitsee yhteiskäytössä olevia tiloja, kuten tupakeittiö, kodinhoitohuone, varastot ja henkilökunnan tilat. Kohteen tavoitehinta-arvio on 1284672 euroa ja ARA:n avustus kohteeseen on 25 prosenttia kustannuksista, eli 321168 euroa.

Vammaisyksikön suunnitteluun on nyt palkattu mukaan arkkitehti Jyrki Tuomelan lisäksi erikoissuunnittelijoita. LVIA-suunnittelusta vastaa Insinööritoimisto Jorma Niemonen Kinnulasta, sähkösuunnittelusta Sähköliike Kalajoki Ky Pauli Kippola Kalajoelta ja rakennesuunnittelusta Insinööritoimisto Eero Kellberg Seinäjoelta.

Asumisyksikön suunnitelmat on tarkoitus saada valmiiksi ja viedä kohde urakkakilpailutukseen helmikuussa 2018. Varsinainen rakentaminen alkaisi näin ollen keväällä 2018 ja Pikkukangas arvioi, että valmis se voisi olla kevättalvella 2019.

Suunnitelmien mukaan kahdeksan ryhmämuotoista asuntoa olisivat kooltaan 30,5 neliöltä ja kaksiot 45,5 neliötä. Nämä koot ovat ylärajassa siinä, mitä ARA hyväksyy.

Jos kustannukset sen sallivat, on rakennusta suunniteltu hirsi- tai CLT -runkoiseksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät