-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Kuusiolinna Terveys Oy kaavailee ikäihmisille perhehoitoa

Kuusiolinnan Terveys Oy:n alueella ollaan kehittämässä uudenlaisena ikäihmisten hoivamuotona perhehoitoa.

Perhehoidon kehittäminen on käynnistynyt Kuusiolinnan ja Kuussoten toimijoiden asiaan perehdyttämisellä.

MAINOS

Kyseessä on sosiaalihuoltolakiin perustuva toiminta. Perhehoito järjestetään hoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoitoliiton ikäihmisten perhehoidon asiantuntija Raija Leinonen kertoo että se sopii erityisesti sellaisille ikäihmiselle, joilla on muistiin vaikuttava sairaus, iän tuoma turvattomuuden tunne tai hauraus.

Pitkäkestoisessa, toistaiseksi voimassa olevassa, jatkuvassa perhehoidossa hoidettava muuttaa asumaan perhehoitajan kotiin perheenjäseneksi. Perhehoito voi olla myös määräaikaista esimerkiksi omaishoitajan pitäessä vapaata.

Kotona tapahtuvassa hoidossa hoivattavalla on mahdollisuus läheisiin ihmissuhteisiin, pysyvyyteen ja kotoisaan elinympäristöön. Etuna on myös se, että hoidossa eletään perheenjäsenenä.

Leinonen kertoo, että perhehoitajalla ei tarvitse olla ammatillista koulutusta. Hänen on kuitenkin käytävä ennakkovalmennus, eli hänellä pitää olla valmiudet tehtävään.

Kuusiolinnan ikäihmisten palvelujohtaja Marika Nevanpään pitää kaikissa muodoissa ensisijaisina kotiin tuotettavia palveluja. Perhehoitoa ei Kuusiolinnassa vielä ole, sen sijaan palveluihin kuuluvat tehostettu- ja tuettu palveluasuminen, kotisairaala, kotihoito sekä -kuntoutus.

Kuusiolinna Terveys Oy:n palvelukoordinaattori Kirsi Ylinen kertoo että asiasta järjestetään kiinnostuneille info- ja rekrytointitilaisuus 23.11. kello 17-21 Tuurissa Hotelli OnnenTähdessä.
Käytännössä perhehoito on tarkoitus käynnistää touko-syyskuussa.

Mukaan infotilaisuuteen odotetaan toivotaan perhehoidosta kiinnostuneita Kuusiolinnan alueen kaikista kunnista. Perhehoitaja saa työstään hoitopalkkion, kulukorvauksia sekä mahdollisen käynnistämiskorvauksen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät