1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Heikki Osmosesta Lappajärven Vuoden yrittäjä

Heikin Grillin yrittäjä Heikki Osmonen vastaanotti Vuoden yrittäjä -tunnustuksen Lappajärven Yrittäjien syyskokouksessa lokakuun puolivälissä. Sivutoimiseksi yrittäjäksi Osmonen ryhtyi kesäkuussa 1988.

Hän pyöritti Heikin Grilliä yhdessä Aila-puolisonsa kanssa. Kun Aila Osmonen kuoli vuonna 1991, siirtyi Heikki Osmonen Heikin Grillin päätoimiseksi yrittäjäksi. Samalla 23 vuotta kestänyt työ raskaan liikenteen kuljettajana jäi.

MAINOS

– Tarvittaessa tytär ja miniät tulevat auttamaan, Heikki Osmonen kertoo.

Heikin Grillin toiminta alkoi Liikemaneesin pihalla olleessa grillivaunussa. Sieltä toiminta siirtyi Liikemaneesin päätyhuoneistoon, jossa toimittiin kymmenen vuoden ajan. Nykyisiin, niin ikään Liikemaneesissa sijaitseviin tiloihin yritys siirtyi vuonna 2002.

Tunnustus lämmittää

Lappajärveläissyntyinen Heikki Osmonen pitää pienyrittäjän näkökulmasta katsottuna Vuoden yrittäjä -tunnustusta mukavana osoituksena. Vuonna 2014 Heikin Grilli äänestettiin Virtaa Lappajärvelle -hankkeeseen kuuluneessa yleisöäänestyksessä parhaaksi asiakaspalvelua tarjoavaksi yritykseksi.

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat paikalliset asukkaat, kesäasukkaat ja ihmisiä eri puolilta maata, hyvin laajaltakin alueelta. Heikin Grillin tuotevalikoima on kehittynyt vuosien varrella myös asiakkaiden mieltymyksen mukaan.

– Jos joku asiakas pyytää perushampurilaiseen jotakin lisää, se myös jää listalle. Ketjuravintoloissa tällainen ei ole mahdollista vaan niissä on määrätyt annokset, jotka ovat valmiiksi asiakkaita odottamaan.

Heikin Grillin aukioloajat painottuvat iltaan: arkisin ovet avataan kello 18, sunnuntaisin kello 14. Heikki Osmonen kertoo tottuneensa iltapuolen aukioloihin.

– Niin kauan kuin kiinnostusta ja terveyttä riittää, tässä ollaan. Sitten katsotaan eteenpäin.

Viikko lomaa

Yksinyrittäjällä ei ole mahdollisuutta pitkiin lomiin. Heikki Osmonen pyrkii syksyisin ottamaan vähintään viikon mittaisen loman. Lomansa aikana yrittäjä lähtee reissuun – esimerkiksi kylpylään tai johonkin lämpimään lomakohteeseen.

– Olen käynyt Virossa monta kertaa kylpylässä. Viron kylpylät ovat sopivan matkan päässä.

Heikki Osmonen kertoo, että harrastukset ovat jääneet melko vähiin yrityksen ilta-aikaan painottuvan aukioloajan takia. Hänellä on kuusi lasta, jotka asuvat Lappajärvellä, Seinäjoella, Nokialla ja Helsingissä. Osa lastenlapsista asuu Lappajärvellä.

– Lastenlapsille minulla on aikaa enemmän kuin aikanaan omille lapsilleni.


Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät