-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Miestapahtuma Kuortaneella

Kuortaneen kirkossa järjestetään lauantaina 25.11. miestapahtuma Mies ja usko.

Tapahtuman taustalla on se, että Kristinuskolla on ollut Euroopassa vuosisatojen ajan keskeinen rooli.

MAINOS

Kirkko on ollut erottamaton osa ihmisten elämää ja Raamatun arvomaailma on ohjannut niin henkilökohtaisissa ratkaisuissa kuin yhteiskunnan päätöksenteossa. Tilanne on kuitenkin vähitellen muuttunut, kun maallistuminen ja muut uskonnot ovat vahvistaneet asemaansa.

Euroopan unionilla ei ole uskonnollisia sidoksia eikä se seuraa mitään tunnustusta. Jos tämä on tilanne, onko uskonnolla mitään roolia EU:n toiminnassa ja päätöksenteossa? Mika on uskonnon asema EU:n ja sen instituutioiden päätöksenteossa?

Europarlamentaarikko, kasvatustieteiden tohtori Hannu Takkula valottaa tapahtumassa tätä asiaa, toimiihan hän meppinä jo kolmatta kauttaan. Takkula on esiintynyt uskonnonvapauden ja kristillisten perusarvojen puolestapuhujana Euroopan parlamentissa.

Itse hän toteaakin, että EU on ennen muuta arvoyhteisö. – Ne arvot, joiden varaan EU on perustettu ja joiden mukaan Eurooppaa halutaan rakentaa, ovat nimenomaan kristillisestä ajattelusta nousevia arvoja, tähdentää Takkula.

Jotakin Takkulan arvostuksesta kristinuskosta nousevia näkökulmia kohtaan kertoo se, että hän on valinnut yhdeksi avustajakseen teologian tohtorin.

Takkula on vakuuttunut, että teologinen asiantuntemus luo hyvät edellytykset eurooppalaisen kulttuurin ja arvomaailman syvälliselle ymmärtämiselle ja siten myös päätöksenteolle.

Meppi Takkulan parlamenttiavustajana toimiva TT Harri Kuhalampi toteaakin, että poliittinen areena on oikein sopiva ympäristö testata arjen uskon toimivuutta oman aikamme eurooppalaisessa todellisuudessa.

Parlamentissa ei pohdita kristinuskon opillista sisältöä, mutta sitäkin enemmän täällä on mietittävä, mitä se vaikuttaa ja millaiseen toimintaan se ihmisiä ohjaa, toteaa Kuhalampi.

Lauantaina 25.11. alkaen kello 13 Kuortaneen kirkossa pidettävässä miestentapahtumassa yhteislaulujen lomassa europarlamentaarikko Hannu Takkula, KT, puhuu uskonnon roolista EU:n politiikanteossa.

Erityisavustaja Harri Kuhalampi, TT, tarkastelee arjen uskoa Apostolien tekojen ja oman elämänkokemuksensa pohjalta. Päätteeksi seurakunta kutsuu osanottajat ehtoollisen viettoon.

Tapahtuman järjestäjät Kuortaneen seurakunta, ELYry ja Kuortaneen miehet ja tapahtuman mahdollistajat huomattava joukko sponsoreita lupaavat tarjota tapahtumassa ystävällisen vastaanoton lisäksi myös kaffia ja sämpylää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät