-7.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Palotorin esiintymislava vihitään käyttöönsä Alajärven Joulunavauksessa!

Alajärven Palotorille on syksyn aikana kohonnut kiivaaseen tahtiin uljas uusi esiintymislava, joka vihitään käyttöönsä Joulunavauksessa perjantaina 24.11.

Hanke on toteutettu kaupunkikeskustan investointihankkeella, joka on sisältänyt kolme erillistä pientä kokonaisuutta. Yleisten alueiden päällikkö Pentti Yli-Olli kertoo, että hanke on sisältänyt paitsi esiintymislavan rakentamisen, myös äänentoiston toteuttamisen keskustan alueelle. Lisäksi keskustaan on hankittu uudet jouluvalot, mutta niiden osalta ei saatu hankerahaa Leader Aisaparilta.

MAINOS

Esiintymislava toteutettiin hoiskolaisesta CLT:stä, jota kaikki sen puuosat ovat. Ulkonäöltään lava soveltuu hyvin muuhun ympäristöön ja kokoa lavalla on niin paljon, että sinne mahtuu isommatkin esiintyjäporukat. Miksauspöydälle tulee paikka lavan taakse sisätiloihin, mutta tarvittaessa sitä voidaan myös siirtää.

Äänentoiston osalta lavalle tulee isot kaiuttimet, mutta lisäksi taajamaan on hankkeella saatu neljä kaiutinta kuuteen eri kohteeseen palvelemaan mm. Rokulipäivien aikaista kuulutusta. Tällä uudella äänentoistolla ratkaistaankin nyt mm. aikaisemmin ongelmalliseksi koettu kuuluvuus esiintymislavan ja ydinkeskustan alueella.

Jouluvalot toteutetaan joulunavaukseen uudella tavalla Kauppa- ja Keskuskaduilla. Valaistuksen uusiminen tuli ajankohtaiseksi, koska katuremonttien myötä on kaadettu monia puita joissa jouluvaloja on ollut. Vanhat valot ovat myös himmenneet nopeasti.

Nyt uudet valot, kauniit tähdet, tulevat noin 20 valotolppaan alueella. Lisäksi puihin tulee punaisia ja valkoisia palloja ja paloaseman piipun päälle Joulupukki! Poro löytyy sitten vähän alempaa…

Hankkeen kustannukset ovat jakautuneet niin, että esiintymislavan osuus on vajaat 51000, äänentoiston 16500 ja jouluvalojen reilut 12000 euroa. Aisapari on rahoittanut näistä esiintymislavaa ja äänentoistoa.

Joulunavaus, vihkiäisjuhla ja Black Friday!

Esiintymislavan vihkiäiset pidetään samalla kuin Joulunavaus, eli perjantaina 24.11. Kello 16 alkavassa tapahtumassa lavan vihkii käyttöönsä rahoittajan edustajana toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää Aisaparista.

Joulunavauspuheen lavalla puolestaan pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu, joka myös sytyttää jouluvalot. Lavalla nähdään Hoiskon koulun 0-3 luokan pikkutonttujen ohjelmaa. Tontut saapuvat torille kulkueessa Japolta. Tonttuja on kaikkiaan yli 50!

Tuttuun tapaan joulunavausohjelmaa on järjestetty lapsille ja lapsenmielisille myös Nuorisovintille. Jouluvintti on auki kello 16-18 ja tuolloin kaikki pääsevät leipomaan pipareita yhdessä 4H pikkuleipurien kanssa. Myös glögiä on tarjolla ja lisäksi pääsee tutustumaan kuuteen kuuseen!

Kuusi kuusta on vintille koristeltu kukin jonkun tunnetun alajärveläisen tai jonkun palvelun toimesta. Kannattaakin tulla katsomaan ja äänestää suosikkiaan!

Vintillä toimii myös kirjepalvelu, eli siellä kirjoitetut kirjeet toimitetaan edelleen joulupukille. Myös tonttukoulu odottaa perheen pienimpiä ja jos on lunta, niin ulkona veistellään lumiukkoja!

Joulupukki liikkuu Alajärvellä koko tapahtuma-ajan. Joulunavaus päättyy ilotulitukseen kello 18. Torikauppiaat ovat tervetulleita Joulunavaukseen torille, yhteyttä voi ottaa Ari Ahvenlampeen.

Alajärven kauppaliikkeissä vietetään perjantaina niin ikään joulunavausta, mutta nyt toista kertaa Black Fridayn merkeissä! Se tarkoittaakin tosissaan isoja alennuksia ja prosentteja, joten paitsi torille, illassa kannattaa suunnata myös kauppoihin! Nyt jouluostokset tekee todella edullisesti!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät