1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Valokuituhanke etenee yhteistyöllä

Vimpelin kunta ja Alajärven Puhelinosuuskunta eli JAPO ovat aloittaneet markkinointiyhteistyön, joka tähtää valokuidun saamiseen kunnan keskustaan.

Valokuitu on rakennettu Sääksjärvelle, Pokelaan ja Lakaniemeen sekä Mäkisen ja Korvenkujan alueelle. Keskustassa valokuituyhteys on Saarikentällä ja muutamalla yrityksellä.

MAINOS

Kunnan keskustaan suunnitellaan nykyaikaista valokuituverkkoa, mikäli liittymishaluisia kotitalouksia löytyy. JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula lupailee, että jos valokuituyhteyden haluavia asiakkaita on toukokuuhun mennessä tarvittava määrä, valokuitu rakennetaan kesän aikana. Valokuituverkon tarjoamat mahdollisuudet olisivat käytössä ensi vuoden joulukuussa.

–Olisi hienoa, että saataisiin keskusta kerralla valokuidutettua. Ei ole investoinnillisesti järkevää rakentaa yhtä liittymää, toteaa Harjula.

Hän näkee, että tulevaisuudessa nopea valokuituyhteys tulee olemaan elinehto.

Vimpelin kunnan keskustasta kahden kilometrin säteellä on noin 800 taloa. Kunnassa on yhteensä noin 1 300 kotitaloutta.

Tärkeä palvelu

Valokuituyhteyden rakentamisella kunnan keskustaan tähdätään myös asukaskehitykseen ja yritysten toimintaedellytysten parantamiseen. Kunnalla on myös halu kehittää etätyömahdollisuuksia. Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnusen mukaan kunnan rooli on olla mukana markkinoimassa keskustan valokuituhanketta: toimivat tietoliikenneyhteydet kuuluvat kunnan tärkeimpiin palveluihin.

–Valokuituverkko lisää asukasviihtyvyyttä ja julkisten palveluiden käyttämistä verkossa. Jo nyt rakennuslupahakemuksen voi jättää sähköisesti. Tulevaisuudessa esimerkiksi myytävien tai vuokrattavien tonttien ja vuokra-asuntojen haku voitaisiin tehdä sähköisesti, samoin joissakin määrin ympäristölupa-asiat.

Vaikka kunnassakin siirryttäisiin sähköisiin palveluihin, on Kinnusen mukaan myös henkilökohtainen asiakaspalvelu tärkeä asia.

Vimpelin kunnan talousarvion investointiosassa on varauduttu valokuituverkon laajentamiseen kunnan kiinteistöihin seuraavan kolmen vuoden aikana.

JAPO on avannut vimpeliläisiä varten oman verkkosivun – valokuituvimpeliin.fi. Sivulla pääsee jyvälle valokuidun tarkoitus- ja toimintaperiaatteista esimerkiksi videon avulla. Samoin sivustolla on kartta, josta saa selkeän kuvan, missä päin kuntaa valokuituverkko on rakennettu tai suunnitteilla.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät