-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan innokkaimmat hyväntekijät löytyvät Vimpelistä

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Etelä-Pohjanmaan innokkaimmat Panttiarpajaisiin osallistuvat pullonpalauttajat löytyvät Vimpelin K-market Vedosta.

Noin joka kymmenes Vimpelin K-market Vetoon pullonsa palauttava osallistuu Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisiin.

MAINOS

Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan myös Pelastakaa Lasten Etelä-Pohjanmaan paikallisyhdistyksille syrjäytymistä ehkäisevään työhön. Tukimuotoina ovat esimerkiksi oppimateriaali- ja harrastustuki, sekä opiskelumentorointi.

Etelä-Pohjanmaan maakunnan osallistumisprosentti pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisissa on keskimäärin 3,4 prosenttia. Vastaavasti Etelä-Pohjanmaan korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy Vimpelin K-market Vedosta.

K-market Vedon asiakkaista peräti 9,7 prosenttia, eli lähes joka kymmenes asiakas osallistuu pullopanteillaan Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisiin.

K-market Vedon asiakkaat osallistuvat Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisiin lähes kolme kertaa enemmän kuin Etelä-Pohjanmaan maakunnassa keskimäärin. Etelä-Pohjanmaan toiseksi korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy Lapuan Lidlistä (5,7 prosenttia) ja kolmanneksi korkein K-supermarket Lapuasta (4,9 prosenttia).

Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisissa on mukana 214 K-ruokakauppaa ja kaikki Lidlin 164 myymälää Suomessa. Panttiarpajaisissa on jaossa voittoina yli miljoonan euron arvosta eri suuruisia lahjakortteja, päävoiton ollessa 100000 euron arvosta lahjakortteja Lidlin ja Keskon myymälöihin.

Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan ennaltaehkäisevästi syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Tukimuotoihin kuuluvat esimerkiksi oppimateriaali- ja harrastustuki sekä opiskelumentorointi.

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan Kauhavan, Lapuan, Seinäjoen ja Ylistaron paikallisyhdistyksille.

Tuottojen avulla Etelä-Pohjanmaan paikallisyhdistykset voivat tukea alueillaan lapsia ja nuoria, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168000 lasta ja nuorta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät