Taidetyöpaja innosti nuoria taiteilijoita Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

– Parasta kuvataiteessa on se, että harjoittelemalla oppii tekemään juuri haluamansa työn, miltä maailma oikeasti näyttää.

Jokainen nuori taiteilija sai työstää oman suurikokoisen teoksen akryyliväreillä oikealle maalauspohjalle. Syntyneet teokset tulevat olemaan esillä Lappajärven kirjastossa 1.-22.12, jonka jälkeen kukin taiteilija voi noutaa oman työnsä kotiin.

MAINOS

Koko päivä taiteelle

Ritva Lindberg tarkkana ohjaamassa teoksen viimeistelyä.

Taidetyöpajan saamisen Lappajärvelle ideoi kirjaston Päivi Pippola. Osana prosessia hän laati rahoitushakemuksen, suunnitteli uutterasti asiaa ja piti palavereja taiteilijoiden kanssa.

Hanke sai avustusta Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Pohjanmaan aluetoimipisteeltä ja mukana yhteistyössä oli kunnan lisäksi Järvilakeuden kansalaisopisto. Myönnetyn rahoituksen ansiosta päivä oli osallistujille maksuton ja kunnalle jäi omavastuuksi vain pienet materiaalikulut.

Alueen omat ammattitaiteilijat Ritva Lindberg ja Elina Försti ohjasivat nuoria taiteentekijöitä Suomi 100 -juhlavuoden hengessä. Kolmantena apuna oli työharjoitteluaan tekevä opiskelija Ulla Karvinen Lapin ammattikorkeakoulun Tornion kampukselta.

– Hauskaa oli olla lasten mukana, kun he saivat pyhittää kokonaisen päivän maalauksen tekoon, Karvinen kertoo.

Järviseudulla tarvetta kuntataiteilijalle

Taiteilija Ritva Lindberg oli aikanaan käynnistämässä Lappajärven kuvataidekoulua Länsirannan koululta vuonna 1993. Noin kymmenen vuoden kuluttua toiminta kuitenkin valitettavasti päättyi.

– Esimerkiksi Vimpelissä opetetaan kolmelle ikäryhmälle kuvataidetta, johon täälläkin olisi pyrittävä, Lindberg sanoo.

Evijärven Haapajärvenkylästä lähtöisin oleva taitelija Elina Försti muistuttaa, että Lappajärven ohella myöskään Evijärven ja Kortesjärven nuoret eivät saa kuvataideopetusta. Förstin mukaan Järviseudulla olisi syytä harkita Keski-Suomessa yleistynyttä kuntataiteilijan mallia.

– Monissa kunnissa kuntataiteilija pitää ulkopuolisen rahoituksen turvin taidekursseja lapsille, nuorille, aikuisille, vammaisille ja muille ryhmille, Försti mainitsee.

Lauantaina kukin nuori taiteilija sai osallistumisestaan hienon todistuksen. Ja kun päästään joulun alle, niin kirjastonäyttelyn päätyttyä monessa kodissa naulataan seinään uutta taidetta siitä, miltä maailma oikeasti näyttää.

T. Tyynelä

MAINOS
Edellinen artikkeliKela palvelee Alajärvellä edelleenkin
Seuraava artikkeliSuomen suuret satavuotissynttärit lähestyvät – vinkkejä ja ohjeita juhlintaan