2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Evijärven kunta haluaa myydä 37 vuokra-asuntoa

Evijärven kunta omistaa kaikkiaan 109 vuokra-asuntoa, ja niistä osasta kunta on valmis luopumaan.

Vuokra-asuntojen myynti on vahvasti kuntastrategian linjausten mukaista toimintaa. Vuokra-asunnoista kiinnostunut taho voi hankkia kiinteistöt ja tehdä niistä entistäkin viihtyisämpiä ja vetovoimaisempia. Asuntojen myynnissä käytetään välittäjää.

MAINOS

Vakaan ja tasapainoisen kuntatalouden päämäärän alla päätavoitteeksi on asetettu omistajapolitiikan tehostaminen ja tarpeettomista omistuksista luopuminen.

Vuokra-asuntojen myynti on tehokasta omistajapolitiikkaa ja omistamista. Kiinteistöihin sitoutunut omaisuus vapautuu muuhun käyttöön, kun korjausvelka, käyttömenot ja ylläpitokustannukset vähenevät. Samalla syntyy tuloa asuntojen myynnistä ja säästöä investoinneista.

Kiinteistövälittäjiltä pyydettiin tarjousta myynnistä neljään vuokra-asuntokiinteistöön, joissa on yhteensä 37 asuntoa.

Kyseiset kiinteistöt ovat Kiinteistö Evijärvi A ja B Koskisenkujalla, jonka kokonaispinta-ala on 944 neliötä sekä rivitalot 1 ja 2 Antinniemessä, kokonaispinta-ala 1081 neliötä, Riipanrivi A ja B Nykälänahontiellä, kokonaispinta-ala 734 neliötä ja sosiaalitoimen rivitalo Mansikka-ahontiellä, kokonaispinta-ala 145 neliötä.

Tarjouksensa kiinteistöjen myynnistä jätti kaikkiaan neljä kiinteistönvälittäjää. Nyt välittäjien kanssa on tutustuttu kohteisiin sekä käyty läpi asuntojen vuokrausastetta, vuokria ja kustannusrakennetta. Asunnot ovat tehtyjen tarkastelujen perusteella varsin hyvässä, jopa ennakko-odotuksia paremmassa kunnossa.

Asunnoilla on hyvä käyttöaste ja kohtuullinen vuokrataso, joten ostajalla on hyvät edellytykset tehdä asunnoilla kannattavaa vuokraustoimintaa.

Evijärven kunnanhallitus päätti valita ARO Kiinteistöt Oy/Aninkainen.fi Seinäjoen toimiston parhaaksi ja kokonaisuutena kunnalle soveltuvimmaksi kiinteistönvälittäjäksi.

Aninkainen.fi on maanlaajuinen, Suomen suurimpiin kuuluva ja vanhin yksityinen kiinteistönvälitysketju. Toimijoilla oli selkeä toimintasapluuna ja prosenttiperustainen hinnoittelu. Vuokra-asuntokiinteistöjen myynnistä päättää valtuusto.

ARO Kiinteistöt Oy/Aninkainen.fi:llä on kunnan näkemyksen mukaan selvä visio kiinteistöjen tehokkaasta myynnistä ja markkinoinnista mahdollisesti yhtenä kokonaisuutena. Heillä on jo valmiiksi hyvät ja laajat kontaktit potentiaalisiin kiinteistöjen ostajiin/sijoittajiin.

Seinäjoen toimisto voi hyödyntää välityksessä laajasti koko Suomen Aninkainen.fi-ketjun yhteistyötä sekä ketjun sijoittajakumppaneita.

Toimeksiantosopimus allekirjoitettiin tänään maanantaina, jonka jälkeen ARO Kiinteistöt Oy/Aninkainen.fi välittää aktiivisesti kyseisiä myyntiin valikoituja asuntokohteita.

– Kunnalle vuokra-asuntojen myynti on hyvä, kokonaisedullinen paketti. Asunnoista vapautuu pääomia muuhun käyttöön ja korjausvelan määrää saadaan pienemmäksi, kunnanjohtaja Teemu Kejonen toteaa.

– Samalla kaupassa voidaan löytää toimijataho, joka tekee asunnoista nykyistäkin houkuttelevampia. Uskon että Evijärven kohteet kiinnostavat ostajia. Tämä on yhtälö, jossa kaikki voivat voittaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät