2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Paula Vesala kantaa Pikkulotta -riipusta Linnanjuhlien jatkoilla!

Annukka Lahti Desingin, alajärveläinen korusuunnittelija Annukka Raatikaisen yhdessä artenomi Niina Hallilan kanssa suunnittelema ja toteuttama Pikkulotta -riipus julkistettiin huhtikuussa ja se on saanut todella hyvän vastaanoton, jopa paremman kuin ennakkoon uskallettiin toivoa.

Pikkulotta -riipus kertoo koskettavaa tarinaa.

Pikulotta -kaulariipus on ansainnut Suomi 100 -tunnuksen ja se on muotoilukieleltään yksinkertainen ja selkeä, mutta samalla äärimmäisen puhutteleva.

MAINOS

Koru on suunniteltu Pikkulottien toiminnan kunniaksi ja kiitollisuuden osoitukseksi tämän maan hyväksi. Korun taustatarinassa nostetaan esille lottien toiminnassa näkyneitä arvoja, kuten suoraselkäisyys, avuliaisuus, rehtiys, kunnioitus, tunnollisuus ja päättäväisyys.

Korua on valmistettu 500 numeroitua kappaletta, joista jokainen koru on yksilöity painosnumerolla. Annukka Raatikainen kertoo, että vaikka joulusesonki ei ole vielä edes alkanut, on numeroituja koruja jäljellä enää parisensataa kappaletta.

– Olemme olleet yllättyneitä siitä, miten hyvin korun taustalla oleva tarina on ymmärretty. Tilauksia on tullut kautta Suomen sekä Saksasta ja Hollannista. Korua on ostettu niin itselle kuin lahjaksikin, Annukka kertoo ja iloitsee siitä, että myös moni vastasyntynyt tyttö on saanut lahjaksi oman numeroidun kappaleensa korusta.

Annukka Raatikainen sai kiinnittää Pikkulotta-riipuksen Paula Vesalan kaulaan.

– Myös ne oikeat pikkulotat, jotka ovat saaneet korun, ovat antaneet meille todella liikuttavaa palautetta siitä miten hienoa on, että heidänkin asiaansa muistetaan ja nostetaan arvoon.

Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan osa Lotta Svärd säätiölle ja järjestysnumerolla yksi oleva koru luovutetaan Itsenäisyyspäivänä Vuoden Lotalle Ritva Tuuloselle. Numerolla kaksi olevan riipuksen omistaja on runoilija Jenni Haukio.

– Numerolla sata oleva koru huutokaupattiin heinäkuussa Palsamäen huutokaupassa ja silloin koko korun tuotto meni Lotta Svärd säätiölle!

Nyt Itsenäisyyspäivän kynnyksellä koru sai jälleen uuden tunnetun kantajan, sillä viikonloppuna Annukka ja Nina saivat ojentaa oman kappaleensa korusta laulaja, muusikko, sanoittaja ja näyttelijä Paula Vesalalle!

– Luovutimme Pikkulotan perjantaina Paula Vesalalle Rytmikorjaamolla, jossa pääsimme backstagelle ojentamaan riipuksen hänelle. Paula avasi paketin innoissaan ja kehui korua todella kauniiksi, Annukka kertoo.

– Paula kertoi mummonsa olleen lottana, joka olikin yksi lähtökohdistamme antaa hänelle koru. Hän oli iloinen kuullessaan, että jokaisesta Pikkulotta -riipuksesta menee osuus Lotta Svärd Säätiölle.

Paula Vesala tarjosi Annukalle ja Niinalle myös todellisen uutispommin kertoessaan, että hän tulee laittamaan Pikkulotta-riipuksen linnanjuhlien jatkoille. – Sinnehän se kuuluu, Paula totesi meille!

Monia muitakin ilonaiheita korun osalta ovat sen tekijät saaneet. Esimerkiksi Seinäjoella toimiva naiskuoro, jonka alun perin Lotta Svärd järjestö on perustanut, on hankkinut kaikille 29 laulajalle oman riipuksensa osaksi esiintymisasua.

Tarina saa jatkoa

Pikkulotta -kaulariipuksessa on kädet, jotka muodostavat ulomman sydämen ja symboloivat hoitavia käsiä sekä niistä muodostuva sisempi sydän symboloimassa Isänmaata. Juhlapainos on valmistettu kotimaisesta eco-act hopeaseoksesta, joka on normaalisti käytettyjä hopeaseoksia korkeapitoisempaa, vaaleampaa ja luontoystävällisempää.

Juhlapainos myytäneen loppuun lähiaikoina, mutta pikkulottien asia ei silti unohdu. Korusta on saatu niin upeaa palautetta, että jatkoa on luvassa.

– Juhlapainoksen jälkeen riipus muuttuu hieman materiaalin ja pakkauksen osalta. Sarja tulee täydentymään riipuksen lisäksi korvakoruilla, rintaneulalla ja rannekorulla. Vientikanavat korun osalta ovat auenneet nyt Ruotsin ja Yhdysvaltojen suuntaan ja lisäksi korua myydään paljon suoraan meiltä Kello ja Kulta Hipusta Alajärveltä sekä korun nettisivujen pikkulotta.fi kautta.

Pikkulotta -riipuksen lisäksi myös Annukka Lahti Desing on pian saamassa oman verkkokauppansa.
– Ja yksi mikä ei Pikkulotta -tuotteissa ikinä muutu on se, että tulevaisuudessakin se on hyväntekeväisyyskoru, Annukka Raatikainen lupaa.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät