MAINOS

Seura-ja yhdistysfoorumissa tietoa aktiiveille

Soinin kunnan sivistystoimi kutsui seurojen ja yhdistysten väen koolle kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista Soinin kunnantalolle viime viikolla. Väki olikin ottanut kustun vastaan siten, että valtuustosali täyttyi aktiiveista.

ExtremePark -hankkeen hankevetäjä Kari Laasala.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari esittäytyi väelle ja esitteli ensi vuoden kunnan 150-vuotisjuhlavuotta.

MAINOS

– Soini 150 halutaan näkyvästi esille. Kulttuuripuolelta voi saada rahoitusta erilaisiin kulttuuriprojekteihin normaalia enemmän, sillä siihen on varattu erillinen määräraha juhlavuodelle.

– Kunta toivoo, että seurat ja yhdistykset järjestävät toimintaa ympäri juhlavuoden. Erillismäärärahaa haetaan yleis- ja kohdeavustusten hakuaikaan. Hakuaika päättyy 16.2. Varsinainen kunnan 150-vuotisjuhla järjestetään 29.5., esitteli Viitasaari.

Sivistystoimenjohtaja Paula Kemppainen esitteli tulevan avustushaku-uudistuksen.

– Jatkossa haetaan vain yleis- ja kohdeavustuksia. Erillissopimuksia ei enää käytetä. Niitä on ollut joitakin tähän saakka, mutta nyt halutaan selkeyttää toimintaa, kertoi Kemppainen.

Liikuntasihteeri Janne Kujala toivoi, että kaikki yhdistykset ja seurat käyttäisivät mahdollisimman tehokkaasti Soinin kunnan nettisivujen tapahtumakalenteria. Ilmoitus Jannelle riittää.

Kari Laasala esitteli kunnan ExtremePark -hanketta. Hankkeen kärkikohteet ovat Arpaisten alue ja Vuorenmaan alueen kehittäminen. Kulttuurimatkailun tulevaisuutta turvataan Kunnantalo II -kunnostushankkeelle, missä Soini-seura tulee olemaan hallinnoijana.

Illassa kuultiin hyviä ideoita toteutettavaksi kunnan juhlavuonna. Esille tuli mm. vaivaisakan hyödyntäminen ja luonnon hyödyntäminen tulevissa tapahtumissa.


Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version