13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Puttipajan myymälä täynnä Joulun taikaa Alajärvellä

Paavolantorilla Alajärvellä saa asiakas huomata tulleensa Joulun maahan, kun astuu sisään Puttipajan Joulumyymälään.

Kaikille tutut Puttipajan tuotteet on aseteltu esille houkuttelevasti ja Joulun taikaa sädehtien jopa niin, että yksinkertaisista kynttilöistäkin tulee valinnan vaikeus – niin toinen toistaan kauniimpia ne ovat.

MAINOS

Puttipaja on Jyväskylässä Vaajakoskella sijaitseva, jo 41 vuotta vanha yritys, joka työllistää ympäri vuoden kymmenkunta henkilöä ja tähän aikaan vuodesta 20-30.

Yritys käynnistyi aikoinaan Terttu Kilpisen harrastuksesta brändiksi, joka tunnetaan nyt kaikkialla Suomessa. Myymälöitä sillä on tätä ennen vain Jyväskylässä, muutoin tuotteita myydään sisustuskaupoissa sekä tavarataloissa kautta maan.

Miksi sitten Alajärvelle? – Olen nyt parin vuoden ajan vieraillut usein viikonloppuisin Alajärvellä. Olen tutustunut moniin alajärveläisiin ja aloin ajatella, että voisihan tänne joulumyymälän laittaa, Terttu kertoo.

Näin syntyi Paavolantorin joulumyymälä ja ainakin ensimmäisten avoinnaolopäivien perusteella tuntuu sille, että liike on otettu hyvin vastaan.

Vaikka Puttipajan tuotteita myydään kautta Suomen, niin omaa vientiä yrityksellä ei ole lainkaan. Kaikki tuotteet myös valmistetaan sataprosenttisesti suomalaisena käsityönä, joten ei ihme että Puttipajan tuotteet ovat suosittuja lahjoja myös ulkomaisille ystäville.

Yrityksen pääartikkeli ovat kynttilät, joista koko yritystoiminta käynnistyikin. Myöhemmin Terttu asui pari vuotta Brysselissä miehensä työn vuoksi, tutustuen siellä sisustusliikkeiden tarjontaan. – Vuonna 1991 toin ensimmäisen kerran joulutuotteita Suomeen. Niiden myötä myös valikoimiemme kynttilät huomattiin entistä paremmin ja kasvu alkoi.

Siinä missä Puttipaja aluksi toi joulutuotteita, on ne jo kauan valmistettu joko itse tai alihankkijoiden kautta Suomessa. Nallesarjat ovat jo 90 -luvun lopulta ja kun 2004 Saksan messuilta ei löytynyt mieleisiä tonttuja, niitä alettiin tehdä itse. Näin syntyi Korvatunturi -sarja.

Puttipajan joulumyymälästä löytyykin kaikkea kaunista ja kivaa, mistä tunnelmallisen joulun sisustus syntyy.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät