Aisaparin alueella ensimmäinen kumppanuusaamiainen järjestetään Lappajärvellä. Projektipäällikkö Tiina Pelkonen (vas.), Lappajärven kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi ja hallintojohtaja Päivi Huhtala kutsuvat lappajärveläisten yhdistysten edustajia 13. joulukuuta järjestettävään tilaisuuteen.

Elinvoimaa kuntiin kumppanuusaamiaisilla

Maakuntauudistuksen myötä kuntien rooli tulee muuttumaan. Kunnat ovat jatkossa yhä vahvemmin alueensa elinvoiman, hyvinvoinnin, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjiä.

– Elinkeinopolitiikkaa tulee jatkossa tehdä korostuneesti kumppanuus- ja verkostoperiaatteella, sillä yksikään kunta ei menesty yksin. Elinvoimaisessa kunnassa on aktiivisia kuntalaisia, järjestöjä, vapaaehtoistoimintaa ja yrityksiä, toteaa Elinvoimaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkö Tiina Pelkonen.

Elinvoimaa kuntiin -hankkeessa on mukana 13 kuntaa Etelä-Pohjanmaan alueelta; Alajärvi, Vimpeli, Soini, Evijärvi, Lappajärvi, Kauhava, Kuortane, Ähtäri, Alavus, Karijoki, Kauhajoki, Isojoki ja Teuva. Hanketta hallinnoi Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu.

Hankkeessa tehdään erilaisia toimenpiteitä ja kokeiluja. Hyviä käytäntöjä ja vinkkejä levitetään koko hankealueelle. Hanke on mukana järjestämässä alueen ensimmäistä kumppanuusaamiaista, joka järjestetään lappajärveläisille järjestöille Kivitipussa. Vastaavia kumppanuusaamiaisia tullaan järjestämään Aisaparin alueella muuallakin.

Elinvoimaa kuntiin -hanke järjestää myös muun muassa 25. tammikuuta Elinvoimaa -seminaarin, johon alustajiksi ovat lupautuneet maakuntajohtaja Asko Peltola sekä Markku Huovinen Kuntaliitosta.
Luoma-ahon monipalvelukeskus-hankkeen loppuseminaari on 4. joulukuuta Alajärvellä.