Kultakämmenessä juhlittiin itsenäistä Suomea

Mainos[adrotate banner="3"]

Tehostetun palveluasumisen yksikössä Kultakämmenessä Alajärvellä järjestettiin Suomi 100-vuotta -juhla lauantaina. Päiväsali täyttyi käytäviä myöten, kun asukkaat, omaiset, läheiset ja kutsuvieraat kokoontuivat juhlimaan itsenäistä maatamme.

Maritta Toppinen antoi Minerva Niemelle kultaisen ansiomerkin.

– Meillä täällä on asukkaita, jotka ovat eläneet lähes koko Suomen sata vuotiaan historian, palveluvastaava Maritta Toppinen viittasi avauspuheessaan Kultakämmenessä asuviin.

MAINOS

Paavolan koulun rehtori Pentti Rentola piti juhlapuheen, jossa pohti isänmaata ja sen merkitystä meille kaikille sekä Alajärven historiaa yhteiskuntamme kehityksessä.

– Tänä vuonna olen paljon pohtinut miten Suomesta tuli Suomi tai mitä isänmaa on minulle. Useimpien käsitys isänmaasta on tullut lapsuuskodista, sen opetuksista, ajatuksista, tavoista ja tapahtumista, siitä aineellisesta ja henkisestä maaperästä, mistä olemme lähtöisin, Rentola kertoi ajatuksistaan.

Rentola pohti miten isänmaan rakkaus syntyy monista asioista. Hän nosti puheessaan esille äidinkielemme, kosketuksen suomalaiseen luontoon ja sen maisemallisiin tunnuspiirteisiin, sekä sen historian ja isiemme ja esi-isiemme uurastuksen tämän maan hyväksi. -Yksilöinä ja kansana olemme ylpeitä juuristamme.

Rentola muisti myös sodassa kaatuneita. – Meillä on syytä lausua kunnioittavat kiitoksemme niille, jotka ovat antaneet henkensä isänmaamme vapauden puolesta, hän totesi. Lisäksi hän lausui puheessaan kiitokset sotiemme veteraaneille ja lotille.

Kiitokset saivat myös Kultakämmenen henkilökunta heidän tekemästään arvokkaasta työstä.

Juhlassa muistettiin Jaana Siirilää hänen 20:stä kunnallisesta palvelusvuodesta. Lisäksi eläkkeelle jäänyttä Minerva Niemeä muistettiin niin kaupungin, työtoverien kuin Suomen Kuntaliitonkin puolesta.

Niemi on ollut 40 vuotta kaupungin palveluksessa. Suomen Kuntaliitto on myöntänyt hänelle kultaisen ansiomerkin tunnustuksena 40-vuotisesta ansiokkaasta työstä kunnallishallinnon hyväksi.

Lisäksi muistettiin Kultakämmenessä asuvia sotaveteraaneja Reino Kangastietä ja Terho Korpelaa.

Juhlassa esiintyivät kansantanssiryhmä Väkitukko ja Korsukuoro. Lisäksi kuultiin Tiina Särkijärven runonlausuntaa ja viulisti Ida Palmua.


Jaana Koivukoski

MAINOS
Edellinen artikkeliKotivaarassa vietettiin juhlavuotta arvokkaasti
Seuraava artikkeliVimpeli haastattelee viisi hakijaa