-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Kotivaarassa vietettiin juhlavuotta arvokkaasti

Soinin Kotivaarassa vietettiin Suomi 100-vuotisjuhlaa arvokkaasti ensimmäisenä adventtina.

Juhlaan oli kutsuttu asukkaiden omaisia viettämään mukavaa juhlaa. Soinin Soittokunta, joka on perustettu vuonna 1903, aloitti juhlan esittämällä Hannu Antilan johdolla Frederik Paciuksen Suomen laulun ja unkarilaisen kansansävelmän Vala.

MAINOS

Juhlan tervehdyssanat lausui Kotivaaran palveluvastaava Minna Koskinen. Hän toivotti juhlayleisön tervetulleeksi ja kertoi juhlan valmisteluissa olleen myös päiväkodin ja yhtenäiskoulun oppilaita, joiden töitä oli koristeina Kotivaaran tiloissa.

Kranssit koristivat Kotivaaran aulaa.

Seurakunnan puolesta tervehdyksen toi kirkkoherra Pasi Kilpeläinen.

– Juhlavuoden aikana on muisteltu paljon sota-aikoja. Usein puheissa on tullut esille, että rukous oli usein esillä rintamalla ja kodeissa.

– Sota-aikoina turvattiin Herran puoleen, kun oli tiukkoja aikoja. Uskoisin, että rukoukset auttoivat kansaamme selviytymään hankalat ajat. Rukouksen merkitys täällä Kotivaarassa on merkittävä nykyäänkin, kun rukoillaan ihmisten ja maamme puolesta.

Juhlassa musiikkia esitti Soinin soittokunnan lisäksi Jussi Roponen, joka esitti taitavasti kappaleet Kodin kynttilät, Kiitos veteraaneille ja Veteraanin iltahuuto. Eve-näytelmästä nähtiin katkelma Heidi Huvilan esittämänä.

Ohjelmaosuus päättyi Soinin soittokunnan säestämään Maamme -lauluun, jossa esilaulajina toimivat Jussi Roponen ja Heidi Huvila.

Ohjelman jälkeen nautittiin keittiöväen tarjoamat herkulliset juhlakahvit.

Ohjelmaa valmistelivat Kuusiolinnan henkilökunta yhteistyössä Laulumaan päiväkodin ja Yhtenäiskoulun esikoululaisista 9-luokkalaisiin asti. Lapsilta ja nuorilta oli esillä itsenäisyyteen liittyviä kuvataidetöitä.

Rami Puro

Heidi Huvila esitti katkelman Eve-näytelmästä. Taustalla Soinin Soittokunnan soittajia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät