-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Seinäjokinen Kartingshop osti Kisakoneen

PO Yhtiöt, eli Kartingshopin Seinäjoella omistava Petri Ovaska on ostanut Alajärvellä toimivan Kisakone Oy:n. Kisakone jää käyttöön aputoiminimeksi, mutta kaikki sen toiminta siirtyy vielä joulukuun aikana Seinäjoelle Kartingshopin yhteyteen.

– On mahdollista, että joudumme Seinäjoella muuttamaan isompiin tiloihin liiketoimintakaupan myötä, Ovaska arvioi.

MAINOS

Kisakoneen lähtö Alajärveltä on iso menetys, mutta yrittäjät Sakari ja Jenni Koskinen ovat perustaneet yrityksen pian 11 vuotta sitten ja kehittäneet sen tähän pisteeseen, jossa eteenpäinmeno olisi vaatinut uuden ideointia ja uusia satsauksia.

Kun samaan aikaan ensimmäisen kerran mieleen nousi ajatus siitä, että jotakin muutakin voisi tehdä, oli kokolailla selvää että yrityskauppa olisi sopiva toteuttaa juuri tähän kohtaan. Kun Petri Ovaskalta löytyi ideoita ja näkemystä Kisakoneen edelleen kehittämiseksi, oli Saken ja Jennin helpompi tehdä päätös siirtymisestä kohti uusia haasteita.

Ovaskalla on Kartingshop -kivijalkamyymälä Seinäjoella ja sitä täydentämässä verkkokauppa. Koska karting on varsin sesonkiluonteista, alkoi Ovaska noin vuosi sitten katsella ympärilleen miten omaa liiketoimintaa lähtisi täydentämään.

– Meillä on aikaisemmin ollut vain uusien osien kauppaa, joten Kisakoneen vahva osaaminen käytettyjen osien kanssa kiinnosti erityisesti ja se tulee täydentämään valikoimiamme hyvin, Ovaska kertoo.

Kartingshopia on pyöritetty Seinäjoella aikaisemmin kahden työntekijän voimin ja nyt Tero Hoisko Kisakoneesta siirtyy kolmanneksi. Jatkossa työvoimaakin tarvittaneen lisää, sillä yksin jo Kisakoneen nettikauppa on monin verroin vahvempaa kuin Kartingshopin on ollut.

Kartingshop on postittanut vuosittain yli tuhat pakettia, kun taas Kisakoneella luku pyörii noin 6000 paketissa. Ovaska kertookin, että Kartingshopin kehittynyt verkkokauppa saadaan nyt täyteen käyttöön ja jatkossa tarkoitus on keskittyä myös kansainväliseen verkkokauppaan.

Alajärvellä Kisakoneen halli tyhjennetään joulukuun aikana. Kauppaa tehdään samaan aikaan verkkokaupan puolella ja mahdollisuuksien mukaan asiakkaita palvellaan myös paikan päällä.

Sakari ja Jenni ovat kiitollisia kuluneista vuosista Kisakoneen yrittäjinä ja toteavat, että vuodet ovat olleet hyviä ja työ ei ole koskaan tuntunut työltä. Nyt kuitenkin on aika miettiä ihan erilaisia kuvioita, mutta mihinkään ei syöksytä suinpäin.

– Toivottavasti asiakkaamme löytävät myös Seinäjoen myymälän ja nettikaupan kautta tavaraa saa Alajärvelle jatkossakin parhaimmillaan samana päivänä, Jenni ja Sakari muistuttavat. Petri Ovaska toivoo niin ikään, että mahdollisimman moni Kisakoneen asiakas tulisi tutustumaan kartingshopiin Seinäjoella!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät