-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Alavoli päätti syyskautensa sinivalkoisiin väreihin

Alavoli kokosi näytöksellään Sinivalkoinen seuran ryhmät isänmaallisten asioiden ympärille. Lähes kaksisataa esiintyjää päätti Alavolin syyskauden Jean Sibeliuksen ja Anssi Tikanmäen musiikin johdattelemana liikkuen suomalaisissa maisemissa mustikkametsästä järvien rannoille, sotavuosista itsenäiseen Suomeen.

Ohjelmassa nähtiin myös ilma-akrobatiaa Sirkus Gliden esittämänä.

Sinisiin ja valkoisiin pukeutuneet esiintyjät valloittivat Koulukeskuksen liikuntasalin yleisön ohjelmanumeroillaan. Esitysten lomassa kuultiin runoilija Jenni Haukion runoja teoksesta Katso pohjoista taivasta Anne Tuomiston lukemana.

MAINOS

Mukana oli myös Alavolin sirkusryhmät, joilta nähtiin niin jonglöörausta kuin permanto- ja ilma-akrobatiaakin.

Pienimpien tanssijoiden esityksenä oli Leikki on lasten työtä, jossa Alavolin pienet liikkujat esittivät vauhdikkaan teoksen hulavanteiden kanssa. Kymmenen ohjelmanumeron sinivalkoisen esityksen päätti yli kahdeksan minuutin Finlandia.

Suomen juhlavuotena Alavoli on tehnyt yhteensä kolme esityskokonaisuutta. Niistä ensimmäinen, Kalevala, nähtiin helmikuussa. Toinen oli Aaltoa ja Aarioita -festivaalilla Aaltopuistossa nähty suomalaisten kansanlaulujen siivittämä Aaltoliikkeessä.

Jaana Koivukoski

Pienten sirkuslaisten Sinivalkoinen sirkus -jonglöörausnumero oli täynnä vauhtia.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät