-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Soinissa positiiviset odotukset tulevaan

Soinin kunnanhallitus esittelee valtuuston hyväksyttäväksi budjettiehdotuksen vuodelle 2018, joka päättyy 113000 euroa tappiolliseen tulokseen.

Silti odotukset ovat positiiviset, sillä talousarvio on laadittu realistisesti ja kaikki epävarmuustekijät huomioiden niin, että jos jokainen peikko ei toteudu, voi loppusumma olla hyvinkin plussalla.

MAINOS

– Kunnanhallitus lisäsi esitykseen vielä muutaman tärkeän kohteen, kuten 20000 euron imagomäärärahan, jonka kohdentamiseen palataan myöhemmin, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Investointipuolella ensi vuonna valmistellaan asuntoalueita, kuten Pihlaanmäen asuntoaluetta, sekä satsataan liikenneväyliin. Vuosikatteeksi ensi vuodelle on arvioitu 335000 euroa ja lainakanta pysynee nykyisessä noin 4000 eurossa asukasta kohden.

Valtionosuudet vähenevät peräti 350000 eurolla ja verotuloihin on arvioitu vain keveää kasvua, vaikka työllisyystilanne onkin parantunut huomattavasti.

Lainakannan uskotaan sulavan nopeasti siinä vaiheessa, kun tuulivoimarakentaminen Soinissa alkaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala on tyytyväinen siihen, että ensi vuodelle ei jouduta tekemään mitään suuria leikkauksia, veroprosentit on ennallaan ja monia asioita kehitetään eteenpäin.

Matkailua yritetään kehittää Ähtäriin saapuvien pandojen myötä ja tuulivoimasta alkaa toivottavasti lähivuosina virrata rahaa kunnan kassaan. Terveyspuolella Keisala kiittelee ratkaisua liittyä Kuusiolinnaan, sillä Soinissa on näin sekä lääkäri että hammaslääkäri ja lähipalvelut pelaavat näin ollen hienosti.

Valtuuston puheenjohtaja Mikko Källi toteaa investointisuunnitelman kertovan, että Soinissa rakennuskanta on saatu varsin hyvälle mallille niin, että nyt voidaan panostaa jo tiestöönkin. Lisäksi kirjasto tullaan muuttamaan omatoimikirjastoksi maaliskuun alkuun mennessä, jolloin kirjastopalvelut on kuntalaisilla käytössä entistä laajemmin.

Kiinnostaako uusi asunto Soinissa?

Soinissa kartoitamme uusien rivi-, pari- ja omakotitaloasuntojen tarvetta. – Tarkoituksenamme on aloittaa kunnallistekniikan rakentaminen Lauttosen rannalle Pihlaanmäen asuntoalueelle ensi vuonna, Juha Viitasaari kertoo.

– Kartoitamme halukkaita rakentajia ja asunnon ostajia, jotta voimme arvioida ensivaiheen rakentamistarvetta.

– Mikäli harkitset oman kodin hankkimista tai vuokraamista luonnonkauniista Soinista, ota rohkeasti yhteyttä.

Soinissa on kaavoitettu omakoti- ja rivitalotontteja myös Murtokankaan, Viinamaan, Myllykankaan ja Vainion alueille. Kunnantalolta on myös saatavissa lisätietoa vapaista tonteista ja tonttien hinnan määrittelystä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät