Käpälämäessä juhlittiin Suomea

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä Käpälämäen päiväkodilla vietettiin Suomi 100 -teemaviikkoa.

Päiväkodin yhdessä huoneessa oli vanhojen tavaroiden näyttely.

Viikon aikana päiväkodin Nallukoiden (alle 3-vuotiaat) ja Koiranpentujen (yli 3-vuotiaat) ryhmät osallistuivat yhdessä erilaisiin, Suomeen liittyviin aktiviteetteihin, joita päiväkodin työntekijät olivat lapsille järjestäneet.

MAINOS

Viikon aikana muun muassa tutustuttiin vanhoihin tavaroihin. Päiväkodin yhdessä huoneessa oli vanhojen tavaroiden näyttely.

Näyttelyssä oli esillä esimerkiksi kirjallisuutta 1800-luvun lopulta alkaen, vanhat luistimet, keritsimet, lehmänkelloja, helmitaulu ja kahvimylly. Sekä lapsilla että aikuisilla riitti ihmeteltävää, kun yhdessä selvitettiin, mihin mitäkin esinettä oli käytetty.

Yhtenä päivänä lapset pääsivät askartelemaan Suomen lippuja ja tekemään Suomi-aiheisia palapelejä, sekä leikkimään vanhaa perinteistä leikkiä nimeltä Nauriisilla. Leikissä lapset ovat nauriintaimia ja aikuinen on maanviljelijä.

Maanviljelijä istuttaa nauriit maahan ja joka yö nauriit ovat hieman kasvaneet. Kun nauriit ovat lopulta valmiita, maanviljelijä vie ne kellariin, josta nauriit lopulta karkaavat ja piiloutuvat. Leikki loppuu, kun maanviljelijä on löytänyt kaikki nauriit takaisin itselleen.

Suomi 100 -viikko huipentui torstain juhliin. Aamulla ovesta tuli toinen toistaan juhlavammin pukeutuneita lapsia, ja toisten juhlavaatteita tutkittiin ja kehuttiin koko päivän ajan. Juhlapäivä aloitettiin pöytäteatteriesityksellä Metsänväen itsenäisyyspäiväjuhlat.

Lapset seurasivat tarkkaan koko 40 minuuttia kestäneen esityksen, vaikka montaa jo varmasti jännitti alakerrassa odottaneet tanssiaiset! Esityksen jälkeen koko päiväkodin väki siirtyi alakerran luokkatilaan, missä vastassa odotti punainen matto ja koristeltu juhlasali!

Valssi soi taustalla, kun noin 30 nauravaa ja iloista lasta pyörähteli tanssilattialla juhlapuvut loistaen! Salissa tanssivat sekä pienimmät 1-vuotiaat ja isoimmat 5-vuotiaat sulassa sovussa, eikä kenelläkään tuntunut olevan kiire syömään!

Koko juhlaviikko sujui hienosti ja varsinkin torstain tanssiaiset saivat lapsilta paljon kiitosta! Itsenäisyyspäivän juhlaruokailu oli seuraavan viikon tiistaina, kun keskuskeittiön väki oli loihtinut lapsille herkullista juhlaruokaa ja teemaan sopivat, sinivalkoiset jälkiruokaleivokset.

Päiväkodin seinillä Suomen liput ja muut Suomeen liittyvät askartelut muistuttavat tärkeästä juhlasta vielä pitkä aikaa. Onnea 100-vuotias Suomi!

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelin Yrittäjät Korkiatuvan aikaan
Seuraava artikkeliKuninkaanjoki-sarjan tekstiilejä esillä ja myynnissä Soinissa