-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Tekstiviestimuistutus käyttöön hammashuollossa

Järvi-Pohjanmaan perusturva on ottanut käyttöön asiakkaille tarkoitetun tekstiviestimuistutuspalvelun. Palvelu on nyt ensivaiheessa käytössä suun terveydenhuollossa ja käyttöä laajennetaan myöhemmin muille palveluille.

– Tekstiviestimuistutuksen käyttöönotolla pyritään poistamaan inhimilliset unohdukset saapua vastaanotolle, kertoo vastaava hammaslääkäri Eija Puoliväli. – Peruuttamaton poisjäänti maksaa edelleen yli 15-vuotiaalle asiakkaalle 51,40 euroa.

MAINOS

Hammashuollon asiakas saa muistutuksen tekstiviestinä hänelle varatusta vastaanottoajasta.

Tekstiviestimuistutus lähetetään asiakkaan antamaan matkapuhelinnumeroon edellisenä päivänä. Halutessaan asiakas voi kieltää tekstiviestin lähettämisen. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Mikäli varattu aika ei sovi, asiakkaan tulee perua se viimeistään edellisenä päivänä kello 15 mennessä. Mikäli muistutusta ei jostakin syystä tule asiakkaalle, se ei tarkoita, etteikö aika olisi varattu, eikä poista ajan peruuttamisvelvoitetta.

Suun terveydenhuollossa on myös käytössä myös sähköinen suun terveydenhuollon esitietokaavake.
Asiakas voi käydä täyttämässä esitiedot sähköisesti www.hyvis.fi-osoitteessa. Kirjautumiseen tarvitsee pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Suun terveydenhuollon esitiedot löydät Etelä-Pohjanmaan Hyviksen alta, sähköinen asiointi, Oma Hyvis -palvelun kautta valitse lomake perusterveydenhuolto, Suun terveyden-huollon esitietokaavake.

– Täytä lomake ennen vastaanottokäyntiä, jolloin tiedot ovat meillä hammashoidossa heti käytettävissä. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi sähköistä asiointia, Puoliväli sanoo.

Sähköistä asiointia laajennetaan suun terveydenhuollossa jatkossa asteittain sähköiseen ajanvaraukseen.

Hammashoidon tilanne on Alajärvellä tällä hetkellä varsin hyvä, sillä viidestä virasta täytettynä ovat kaikki viisi. Särkypäivystys toimii joka arkipäivä, mutta hoitokäyntien väli on 2-3 kuukautta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät