-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Osakemarkkinoilla potentiaalia Aasian markkinoiden vetäessä

Alajärven koulukeskuksen auditoriossa kuultiin sijoitusvinkkejä, kun OP Alajärvi järjesti avoimen sijoitusillan. Pankinjohtaja Markku Pelkosen avaussanojen jälkeen OP Yrityspankin meklari Pekka Kujala esitteli tämän hetken sijoitusvinkkejä erityisesti osakemarkkinoilla.

– Sijoitusnäkymät etenkin globaalisti näyttävät positiivisilta. Kasvu kiihtyy ja kasvu on laaja-alaista. Kasvu on piristynyt sekä kehittyvillä että kehittyneissä talousalueissa.

MAINOS

– Suomessa BKT-ennusteemme on noussut tälle vuodelle 3,2 prosenttiin ja ensi vuodelle kolmeen prosenttiin.

– Aasiassa etenkin Kiinassa ja Intiassa vaikuttaa odotetun positiiviselta. Venäjän talous on myös noussut hyvin viime aikoina öljynhinnan nousun johdosta, esitteli nurmolaislähtöinen Kujala.

Kujalan mukaan poliittiset linjaukset vaikuttavat voimakkaasti talouteen.

– Poliittiset riskit ovat tulossa entistä tärkeämmäksi maailmantaloudessa. USA:n ratkaisut mm. yritysverotuksessa ja terveydenhoitoratkaisuissa vaikuttavat maailmantalouteen. Euroopan tilanne on sen sijaan varsin positiivisen rauhallinen ja korot ovat ennätysalhaalla.

Mihin sijoittaa?

Kujalan sijoitusvinkit kohdistuu etenkin osakemarkkinoille.

– Nostamme osakkeet kärkeen sijoitusvinkeissä. Osakkeista vähintään osinkotuotto on perusvarmaa tuottoa sijoittajalle. Luonnollisesti sijoitussalkku kannattaa hajauttaa, jolloin riskit ovat pienempiä. Kujalan tämän hetken suosikkeja kohteiksi ovat finanssisektorilta mm. Nordea, Aktia Bank sekä Cargotec ja Metsä Board.

– Vältettäviä kohteita mielestämme ovat Dna, Fortum, Kone, Tieto ja Wärtsilä. Terveyssektorit ovat tulevaisuutta. Sijoittaminen on pitkäaikaista toimintaa, muistutti Kujala.

Pankinjohtaja Markku Pelkonen esitteli kiinteistösijoittamisen vaihtoehtoa.

– Vuonna 2016 kiinteistömarkkinoiden koko on 58 miljardia euroa. Asuinkiinteistöjen osuus markkinoista kasvaa ja se on nyt noin 30 prosenttia. Hoivakotikiinteistöjen osuus on kasvussa.

– Vaihtoehtonamme sijoittajille on esittää OP-palvelukiinteistöt, jossa sijoitetaan kasvavaan hoiva- ja palveluliiketoimintaan kasvukeskuksissa. Sijoitukset jakaantuvat siten, että 50-75 prosenttia on valmiina olevia kiinteistöjä ja vajaat puolet sijoituksesta kohdistuu rakennettaviin kohteisiin. Sijoituksen minimisumma on 5000 euroa. Odotustuotto kulujen jälkeen on 4,5 prosenttia.

Pelkosen mukaan sijoittamisessa kannattaa käyttää monipuolisia palveluita. Hänen mukaansa kaikkia ei kannata riskisijoittaa, vaan osa kannattaa laittaa ”varmoihin” kohteisiin.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät