Kastepuu käyttöön Lehtimäellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Tunnelmallinen oli perhemessu Lehtimäen kappelin kirkossa ja myös historiallisen juhlava.

Kirkonemännät nimittäin lahjoittivat Alajärven toimintakeskuksen ohjaajan Ilse Kirvesmäen suunnitteleman kastepuun seurakunnan käyttöön. Tervehdyssanat kirkonemäntien puolesta lausui rahastonhoitaja Kirsti Laasonen.

MAINOS
Kastepuu on  Ilse Kirvesmäen suunnittelema.

Kirkonemäntien kokoonkutsuja Aune Kuoppa-aho kuvaili kastepuun symboliikkaa.

– Valkoinen on viattomuuden väri ja vihreät lehdet, joihin tulee kastettujen nimi ja syntymäaika kertovat kasvusta.

– Se on myös arjen väri. Nupit ovat kullanväriset aivan kuin tähdet taivaalla todistavat, että taivaasta meille lapset annetaan, Isän luota.

– Puun jalusta menee ristiin ja on myös reunasta kullan värinen. Se symboloi Jeesuksen sovitustyötä ja Hänen suojelusta ja varjelusta elämässä ja tähän kaikkeen me saamme rukouksin lapset liittää, kertoi Kuoppa-aho.

Kastepuun vastaanottivat kappelineuvostosta pj. Jorma Hauta-aho ja kappalainen Harri Silvolahti.

Kirkonemännät monessa mukana

Kirkonemännät ovat kyllä lahja seurakunnalle. Heidän toimintansa on monipuolista. Kirsti Laasonen kertoi, että vapaaehtoisten ryhmä alkoi toimia vuonna 1962 Elsa ja Kaleva Ihamäen aloitteesta. Kirkonemäntiä on tällä hetkellä 17.

Tärkeimpinä tehtävinä kirkonemännillä on kirkon koristaminen ja kirkkotekstiilien hankkiminen. Kirkon perussiivous, myyjäistapahtuma vapun aikaan ja tarjoilujen järjestäminen joihinkin tilaisuuksiin.

Lahjoituksia on vuosien saatolla ollut monenlaisia: vihkiryijy lahjoitettiin vuonna 1962, jonka on kutonut Rauha Alatalo. Lähetyskynttelikkö puolestaan lahjoitettiin vuonna 1982 eli Aino ja Pertti Haapasen aikana ja nyt tämä kastepuu.

Ilo perheestä, ilo lapsista, ilo Jeesuksesta

– Adventtisunnuntain sanoma kertoo meille ilosta. Siitä, että saamme odottaa iloa, kun Jeesus-lapsi syntyy, maailman Vapahtaja ja iloita myös siitä, että hän on keskellämme. Sama ilo johtaa sinne pääsiäisen sanomaan, kun Jeesuksen hauta onkin tyhjä ja hän on ylösnoussut, kertoi Harri saarnassaan.
Harri haastatteli myös lastenohjaaja Minna Ahoa joulusta.

– On tärkeää olla läheisten lähellä ja tavata ystäviä. Erityisen kiitollinen olen siitä, että Jeesus asuu minunkin sydämessä, totesi Minna. Päivän tekstit luki lastenohjaaja Helena Koskinen. Lapsikuoro ja kappelikuoro lauloivat kanttori Eeva-Liisa Kolosen johdolla.

Tiina Akomeah

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven nuorisovaltuuston teki retken Helsinkiin
Seuraava artikkeliOsakemarkkinoilla potentiaalia Aasian markkinoiden vetäessä