0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven nuorisovaltuuston teki retken Helsinkiin

Alajärven nuorisovaltuusto matkusti 28.11. junalla Helsinkiin. Matkan tarkoituksena oli vierailla eduskunnassa ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Nuva Ry:n toimistolla.

Istuntosalissa nuvalaisten kanssa kansanedustaja Mikko Savola.

Matkustimme tiistaiaamuna junalla Helsinkiin ja suuntasimme siitä jalan eduskuntaan.

MAINOS

Turvatarkastuksesta selvittyämme kiersimme oppaan johdolla eduskuntatalon kierroksen, tapasimme työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilän sekä kansanedustajat Mikko Savolan ja Tuomo Puumalan.

He kaikki kertoivat hieman kansanedustajan työstä ja sen haasteista ja lopuksi saimme kysellä mieleemme pulpahtaneita kysymyksiä.

Meille valotettiin myös kansanedustajan avustajan työtä.

Tapaamistemme päätteeksi puheenjohtajamme Essi Pitkäkangas luovutti jokaiselle kansanedustajalle kannanoton lukion kolmannen vuoden kuormittavuudesta.

Eduskuntavierailumme jälkeen 12 jäsenen ja kahden ohjaajan retkikuntamme hajaantui ja osan lähtiessä jo kauppakeskuksia kohti, osa meistä suuntasi Punavuoreen Nuva Ry:n toimistolle tapaamaan puheenjohtaja Kimi Uosukaista. Saimme tietoa Nuvaliiton toiminnasta ja verkostoiduimme tulevaisuutta varten.

Matkamme oli avartava kokemus ja hyödyllinen katsaus politiikan maailmaan tulevaisuutta ajatellen. Meidät otettiin molemmissa matkakohteissamme hyvin vastaan.

Vaikka suuri matkalaismäärämme aiheuttikin välillä vähän häsläystä varsinkin junan ahtailla käytävillä, selvisimme Helsingin hulinassa yhteistuumin.

Henna Pitkäkangas
Alajärven nuorisovaltuusto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät