0.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vimpeli tähtää plussalle

Vimpelin kunnan ensi vuoden talousarvion tuloslaskelma näyttää 124 649 euron ylijäämää 812 912 euron poistojen jälkeen. Vuosikate on 937 561 euroja ylijäämäinen. Verotuloja arvellaan kertyvän 10 420 000 euroa: kuluvan vuoden talousarvioon verrattuna verotulot pienenevät hieman.

Verotuloja koskevat laskelmat on tehty veroennustekehikon mukaisesti. Talousarviolainaa kunnalla on ensi vuonna 9,54 miljoonaa euroa eli 3 135 euroa asukasta kohti. Lainamäärää lyhennetään ensi vuonna 561 384 euron edestä.

MAINOS

–Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että tuloslaskelma saadaan näyttämään plussaa. Ensi vuoden tuloja on arvioitu maltillisesti ja menoja realistisesti sekä suunnitelmallisesti, summaa vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen.

Odotettu silta
vihdoin valmiiksi

Ensi vuoden toimintakate eli toimintatuottojen ja -kulujen erotus on 17,2 miljoonaa euroa. Tulevan vuoden vuosikatteeksi on 938 000 euroa. Valtionosuuksissa Vimpelille on luvassa laskua edellisvuoteen noin 4,6 prosenttia. Valtionosuuksia saataneen 7 762 800 euroa.

Vuoden 2016 tilinpäätöksessä on taseessa kattamatonta alijäämää 710 000 euroa. Tilinpäätösennusteen mukaan alijäämä saadaan katettua.

–Joulukuun tilinpäätösennusteen mukaan näyttää siltä, että pääsemme tavoitteeseen ja saamme kerrytettyä ylijäämää, kertoo Seija Kinnunen.

Tulevan vuoden nettoinvestoinnit ovat Vimpelissä yhteensä 880 000 euroa. Ensi vuoden suurin investointi on Savonjoen ylittävän Opintien kevyenliikenteen sillan ja sillalle johtavien teiden rakentaminen.

Talousarvioon on varattu siltoihin ja teihin 350 000 euroa. Toinen merkittävä satsaus on jätevedenpuhdistamon saneeraus, jota jatketaan 150 000 euron suuruisella investoinnilla. Pakantielle, Opintielle ja Patruunantielle on luvassa kunnostus- ja parannustöitä muiden muassa asvaltointia uusimalla.

Virpi Poikelin

.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät