MAINOS

Jouluyllätys sai lapset innostumaan

Keskiviikkoaamuna Alajärven Ylikylän koulun pihapiirissä elettiin yllätyksentäytteisiä hetkiä. Järviseudun ammatti-instituutin ja sen tiloissa vuokralaisena olevan Ylikylän koulun yhteiselo sai uuden lenkin, kun alakoulu sai jouluyllätykseksi, koulun maskotiksi ja hoidettavaksi seitsenvuotiaan Pancho-ponin. Ruuna saapui Kurejoelle nopeassa tahdissa.

Idean ja toteutuksen välinen aika oli vajaa viikko: asia ideoitiin viime viikon torstaina ja perjantaina oltiin yhteydessä alakoululle. Tiistai-iltana 19.12. koulun suuntaan viestitettiin, että poni on matkalla. Keskiviikkoaamuna Pancho esiteltiin oppilaille.

MAINOS
Jamin rehtori Matti Väänänen (vas.) ja maatalousalan opiskelija Harri Hotakainen toivat Panchon oppilaiden luokse.

Pancho-ruuna otettiin ihastuneesti ja oppilaiden ilmeistä päätellen hieman epäuskoisestikin vastaan. Pancholle löytyi heti silittäjiä jonoksi asti, samoin rapsuttajia ja porkkanan syöttäjiä. Poni ei näyttänyt arastelevan saamaansa huomiota. Oona Maunuksela kertoi, että ponin ilmestyminen koulun pihalle tuntui tosi jännittävältä.
– Tuo poni on vain niin söpö, aikaisemmin ratsastusta harrastanut viitosluokkalainen huokaili.

Uutta yhteistyötä

Ylikylän koulu on toiminut Jamin Kurejoen-toimipisteessä vuokralaisena syksystä lähtien. Yhteiselo jatkuu myös ensi lukuvuoden. Jamin rehtori Matti Väänänen kertoo, että alakoululaiset ovat päässeet Jamin puutarhalle ja navetalle tutustumaan ilmiöpohjaista oppimista silmällä pitäen.

– Tuli mieleen, että voisimme lahjoittaa koululle ponin. Siitä tulisi maskotti ja ponilla olisi hoitajiakin. Poni voisi olla mukana erilaisissa koulun tapahtumissa. Tämä on molemmille kiva juttu ja hyöty.

Ylikylän rehtori Ari Anttila huomioi, että poni on pieni, ja sillä tohtii ratsastaa. Oppilaat voivat osallistua myös Panchon hoitamiseen.
– Hevostalouden opettaja Tanja Hautala tulee tammikuussa vierailemaan luokkiin ja mietimme, että mikä käytäntö on tulevaisuudessa.

Ylikylän koulussa on 53 oppilasta vuosiluokilla 1–6. Koulun henkilökuntaan kuuluu neljä opettajaa ja kaksi koulunkäynnin ohjaajaa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version