1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Valkealammella haukuttiin mestaruuksista

Lehtimäen Erämiesten ja Lehtimäen Metsästysseuran yhteistyönä järjestettiin ensi kertaa hirvenhaukkukokeet Alajärven Lehtimäen Valkealammella.

Koe toimi samalla myös Lehtimäen-Soinin Riistanhoitoyhdistyksen mestaruuskokeena, johon otti osaa kahdeksan hirvikoiraa. Kaikkiaan mukana oli 20 hirvikoiraa edustaen kolmea eri rotua: harmaa norjanhirvikoira, jämtlanninpystykorva sekä karjalankarhukoira.

MAINOS

Kun jokaisen koiran ohjaajan mukana koepaikalle saapuu kaksi tuomaria, niin kaikki toimitsijat mukaan luettuna paikalla oli yli 60 kenneltoiminnan ja metsästyksen harrastajaa.

Kokeen ylituomarina hääri vankalla kokemuksella Asko Tienhaara Alajärveltä, koetoimitsijana toimi järjestävän seuran Tomi Kurunmäki, koesihteerin työt teki Marko Talvitie ja maukkaat hirvikeitot keitti Jorma Jokinen.

Vallitseva säätila oli -1 asteen pakkanen ja koemaastojen parin sentin lumikerros muuttui karkeaksi haitaten koirien hirvityöskentelyä.

Kaikissa maastoissa todettiin olevan hirviä, mutta osassa maastoissa isot hirvimäärät jopa vaikeuttivat koirien työskentelyä. Hirvityöskentelyä päästiin arvioimaan 17 koiralla, joista 15 haukkui yli 70 pisteen HIRV1-tuloksen.

Lehtimäen-Soinin Rhy:n mestaruuden voitti ja palkinnoksi sai B-Bark -tutkan jpu Tarinakummun Uupee, om. Jari Nappari, Soini ja Eero Ristikangas, Seinäjoki.

Kokeen voittajaksi haukkui jpn Rusmosan Evita, om. Rauli Ahvenkoski, Vimpeli, joten Jonsered-raivaussaha matkasi Vimpeliin parhaan nartun palkintona.

Alle 10 kuukauden ikäinen jpu Masi, om. Pasi Hautala, Kauhava (Kortesjärvi) voitti Jonsered-raivaussahan parhaana uroksena ja Masi sai myös palkinnon pisimmästä kiinni otetusta karkosta (4,2 km).

Nhn Palokallion Noki, om. Jari ja Suvi Pitkäjärvi, Kauhava (Kortesjärvi) saavutti käyttövalion arvoon oikeuttavan neljännen HIRV1-tuloksen. Lehtimäen Erämiehet, Lehtimäen Metsästysseura sekä Lehtimäen-Soinin Rhy kiittävät kaikkia kokeen tukijoita, mukana olijoita sekä maastoja kokeisiin luovuttaneita seuroja!

Tulokset: 1) jpn Rusmosan Evita, om. Rauli Ahvenkoski, Vimpeli 95, 2) jpu Masi, om. Pasi Hautala, Kauhava (Kortesjärvi) 91,5, 3) jpu Tarinakummun Uupee, om. Jari Nappari, Soini ja Eero Ristikangas, Seinäjoki 91, 4) jpu Kuirinmäen Jagr, om. Jussi Mattila, Alajärvi 88, 5) jpu Varpukallion Dexi, om. Heikki Hautala, Kauhava (Kortesjärvi) 87,5, 6) jpu Högsnårets Hupitopi, om. Mika Saariniemi, Karstula 87, 7) nhn Palokallion Noki, om. Jari ja Suvi Pitkäjärvi, Kauhava (Kortesjärvi) 86,5, 8) kkn Sisukkaan Rati, om. Erkki Linna, Alajärvi (Lehtimäki) 86, 9) nhu Humbakan Ape, om. Timo Välisaari, Alajärvi (Lehtimäki) 84,5, 10) nhu Sarvikyrön Saku, om. Tommi Saari, Alavus 81,5, 11) jpu Varpukallion Åsku, om. Juha-Pekka Keisala, Soini 79, 12) jpu Moposarven Sumu, om. Raimo Hosionaho, Alajärvi 78, 13) jpu Havulan Reetu, om. Arsi Krook, Karstula ja Jari Nappari, Soini 74, 14) jpn Havulan Riemu, om. Markku Mäki, Lappajärvi 72,5, 15) jpn Kuirinmäen Jutta, om. Pekka Keisanen, Alajärvi (Lehtimäki) 70, 16) nhn Autioketun Liekki, om. Asko Jaakkola ja Allan Väliaho, Soini 43, 17) jpu Kuirinmäen Hero, om. Reijo Kotanen, Soini 35, 18) jpu Kuirinmäen Igor, om. Tero Nokelainen, Alavus (Töysä) 14, 19) kkn Askisaaren Alma, om. Jukka Kuoppala, Alajärvi 14, 20) jpn Suonsaaren Anni, om. Marianne ja Ville Viirumäki, Alajärvi 11.

Lehtimäen-Soinin Rhy:n Mestaruuskisa: 1) jpu Tarinakummun Uupee, om. Jari Nappari, Soini ja Eero Ristikangas, Seinäjoki 91, 2) jpu Högsnårets Hupitopi, om. Mika Saariniemi, Karstula 87, 3) kkn Sisukkaan Rati, om. Erkki Linna, Alajärvi (Lehtimäki) 86, 4) nhu Humbakan Ape, om. Timo Välisaari, Alajärvi (Lehtimäki) 84,5, 5) jpu Varpukallion Åsku, om. Juha-Pekka Keisala, Soini 79, 6) jpn Kuirinmäen Jutta, om. Pekka Keisanen, Alajärvi (Lehtimäki) 70, 7. nhn Autioketun Liekki, om. Asko Jaakkola ja Allan Väliaho, Soini 43, 8) jpu Kuirinmäen Hero, om. Reijo Kotanen, Soini 35.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät