MAINOS

Tulevat merkonomit myyntiopissa

Liiketalouden perustutkintoa Alajärvellä opiskelevat alajärveläiset Iida Rinne ja Pauliina Kantonen sekä soinilaiset Henna-Sofia Mustonen ja Laura Leppälä sukelsivat joulukaupan ytimeen torstaina Paavolantorilla.

Nelikko myi Järviseudun ammatti-instituutin Kurejoen toimipisteessä kasvatettuja joulutähtiä. Samalla ihmisille tehtiin tutuksi Jamin Alajärven toimipistettä ja merkonomiopiskelijoita.

MAINOS

Kauppaoppilaitoksen lehtori Pirjo Koivumäki kertoo, että käytännön työhön tutustuminen ja käytännön työn tekeminen ovat tärkeitä opiskelijoille. Vastaavanlaista tapahtumaa ei Alajärvellä ole vielä ollut.

– Kurejoen toimipisteessä, jossa joulutähtiä kasvatetaan, on myös oma myymälä. Tulevaisuudessa laajennamme tempausta myös muualle kuin joulunaikaan.

Reippaasti esiin

Ensimmäistä vuottaan liiketaloutta opiskelevat neitoset kertovat, että oppitunneilla on käyty asiakaspalvelua läpi teoriassa sekä harjoittelemalla.

– Tunneilla on puhuttu siitä, miten saa ihmisten huomiota: tervehditään reippaasti – eikä seisota joulukuusen takana, naurahtaa Laura ja vilkaisee myyntipöydän lähellä olevaan joulukuuseen.
Myyntitehtäviin valikoitunut nelikko sai etukäteen opastusta siinä, miten joulukukat paketoidaan oikeaoppisesti.

Asiakaskontaktien aikana nuoret myyjät ovat muistaneet kertoa, missä joulutähdet on kasvatettu ja asetelmat tehty. Asiakkaat ovat arvostaneet sitä, että kukkien alkuperä on niinkin lähellä kuin Kurejoella.

– Hinnan lisäksi ihmiset ovat halunneet tietää, että kenen puolesta ja minkä hyväksi myymme joulutähtiä, kertoo Pauliina.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version