Polkuautohuumaa Paavolantorilla

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Paavolantorilla, Seppälän entisissä tiloissa on joulunavauksesta lähtien ollut mahdollisuus kokea jotakin uutta ja erilaista: polkuautoilua sisätiloissa.

Paavolantorin GP -nimen saanut rata on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille koosta riippuen. Ajoaikaa on ostettavissa varttitunniksi tai puoleksi tunniksi. Lippuja voi ostaa Paavolantorin liikkeistä.

MAINOS

Paavolantorin Irja Joensuu kertoo, että idean polkuautojen sisärataan tuli hänen Etelä-Suomessa asuvalta pojaltaan, joka on omien lastensa kanssa käynyt vastaavissa paikoissa.

– Polkuautorata on mukavaa ajanvietettä ja lapsille hyvä tapa purkaa energiaa, toteaa Irja Joensuu.

Avoinna vakituisesti

Kynnys Paavolantori GP:lle on tehty mahdollisimman matalaksi. Lippuja saa kätevästi kauppakeskuksen liikkeistä ja radalle on helppo poiketa. Irja Joensuu muistuttaa, että radalla ajavien lasten valvonta on lasten huoltajan vastuulla: Paavolantorin puolesta valvontaa ei ole.

– Kiitettävästi rataa on päästy jo kokeilemaan, Joensuu huomioi.

Radan reunalta löytyy kahta eri kokoa olevia polkuautoja. Lapset ovat ottaneet Paavolantori GP:n innolla vastaan. Esimerkiksi Alajärven Luoma-aholla asuva viisivuotias Eeli Luoma-aho otti kurvit hyvin haltuun, liikutti menopeliään kuin vanha tekijä ja nautti uudesta kokemuksesta.

Sisätiloissa toimiva polkuautorata on avoinna arkisin kello 10–17 ja lauantaisin 10–14. Irja Joensuu kertoo, että radan voi varata myös yksityisesti ja ajoaikaa vaikka tunniksi.

– Jatkossa toimintaa on tarkoitus kehittää siten, että tilassa voi järjestää lasten synttäreitä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTurvakodit ja Nollalinja-puhelinpalvelu auttavat myös jouluna
Seuraava artikkeliPelastakaa Lapset ry:n perinteinen JouluManteli nuorten tukena jouluaattona