-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Pelastakaa Lapset ry:n perinteinen JouluManteli nuorten tukena jouluaattona

Pelastakaa Lapset järjestää tänä jouluna jo viidettätoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun JouluManteli-chatin verkossa. Pitkä kokemus on osoittanut, että monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa.

JouluMantelissa nuori voi keskustella mieltään painavista asioista nimimerkin turvin. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja verkkovapaaehtoisia.

MAINOS

JouluManteli on avoinna 24.12. kello 16–01. Twitchin pelistriimi kello 16–18 osoitteessa https://www.twitch.tv/netarifi, Netarihuone Habbossa kello 18–21 ja ryhmächat osoitteessa www.netari.fi/joulumanteli kello 21–24. Järjestämme myös lapsille ja nuorille mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun kello 21–01 osoitteessa www.netari.fi.

– Jouluna lapsilla on aikaa pysähtyä omien ajatustensa kanssa, ja silloin saattaa herätä tarve jakaa ajatuksia luotettavan aikuisen kanssa. Monelle lapselle joulu on yksinäistä ja turvatonta aikaa, esimerkiksi vanhempien päihteidenkäytön takia.

– JouluMantelissa aika kuluu mukavasti jutellen muiden nuorten tai vaikkapa kahden kesken aikuisten verkkovapaaehtoistemme kanssa, kertoo Antti Järventaus, Lapset ja digitaalinen media -yksikön päällikkö.

– Jouluna monet nuorille suunnatut palvelut ovat kiinni ja nuoret jäävät ilman turvallisen aikuisen tukea. Tämä näkyy selvästi käyttäjämäärissämme. Esimerkiksi vuonna 2016 jouluaaton chattiin osallistui 540 nuorta.

– Monet kaipaavat juttuseuraa ja turvallisen aikuisen tukea jouluaattonakin, muistuttaa Järventaus. Joulumanteli on merkityksellinen tilaisuus paitsi monille nuorille, myös vapaaehtoisille: ”Hienoa taas saada se tunne, että kuitenkin ihan ihmisenä ihmiselle saattoi toivottavasti antaa edes hiukan positiivista nuoren elämään”.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät