-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Sata suomalaista musiikin helmeä

Eeva-Liisa Kolonen, Suvi Turunen, Sini Kolonen ja Maria Koivukoski.

Alajärven musiikkiopisto järjesti Suomi100 -maratonkonserttina viisi peräkkäistä konserttia, joissa esitettiin vain suomalaista musiikkia. Alajärvi-salissa pidetyllä Suomi100 -juhlalla juhlistettiin Suomen itsenäisyyttä.

Yli viiden tunnin mittainen sata sävelmää sisältänyt konsertti oli useiden taitavien esiintyjien ja opettajien yhteinen kunnianosoitus isänmaallemme. Maratonissa riitti väkeä hyvin kaikkiin konsertteihin pitkin lauantaipäivää.

MAINOS

Konserteissa kuultiin lukuisia suuria, tunnettuja suomalaisia sävelmiä ja säveltäjiä, kuten Jean Sibeliusta ja Oskar Merikantoa.

Tiia Vuorinen soitti harmonikkaa.

Lisäksi mukana oli niin kansansävelmiä kuin lastenlaulujakin sekä uudempia joululauluja. Lukuisten eri soittimien sooloesityksen kuultiin myös orkesteria sekä Alarinteen toimintakeskuksen musiikkiryhmää ja Lauluryhmä Laulutyttöjä.

Sellon ääressä Leena Pesu.

Rehtori Virpi Veskoniemen mukaan esiintyjiä oli mukana yhteensä yli sata. Kappaleiden valinnassa ei ollut muita rajoitteita kuin että ne olivat suomalaista musiikkia.

Konserttia oli valmisteltu pitkään, jo viime vuodesta lähtien, ja esiintyjät olivat aloittaneet harjoittelun osittain hyvin vaativiinkin esityksiin jo hyvissä ajoin.

Myös yleisö pääsi osallistumaan musiikin tuottamiseen esitysten lomaan sijoitettujen yhteislaulujen muodossa. Ohjelmistossa olleet jouluiset laulut toivat mukavasti joulun tunnelmaa kuulijoille kolmannen adventin alla.

Jaana Koivukoski

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät