24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Vimpelin taksvärkin tuotto lähti joululahjoiksi lapsille ja nuorille

Vimpelin yhteiskoulun taksvärkin tuotto on käytetty paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi Vimpelin Joulusukan kautta. Paikallisista yrityksistä hankittiin lahjakortteja niitä tarvitseville lapsille ja nuorille sekä ruokalahjakortteja muutamalle lapsiperheelle.

Vimpelin Joulusukka -keräyksen organisoineen Moms for Kids ry:n puheenjohtaja Elina Rantalahti kävi kiittämässä yhteiskoulun oppilaskunnan hallitusta lahjoituksesta.

MAINOS

 

Hän puhui samalla antamisesta ja saamisesta sekä siitä, miten yhteiskunta valitettavasti rohkaisee ihmisiä kuluttamaan. Tiedotusvälineet lietsovat tarpeita saada koko ajan jotain uutta.

– Menkää poispäin siitä, että mulle, mulle, mulle! Ei niin, että tärkeintä on, kun saan uuden version iPhonesta. Ihmisen syvimmät tarpeet tulevat tyydytetyiksi, kun hän tuntee kuuluvansa johonkin porukkaan, Rantalahti neuvoi.

Rantalahti kehotti oppilaskunnan hallitusta miettimään, miten se voisi muuttaa esimerkiksi yhteiskoulua paremmaksi paikaksi.

– Nuoret ovat yhteiskunnan muutosvoima, he ovat dynaamisia, he eivät ole kahliutuneet patoihin. Nuoria on tärkeää vastuuttaa näkemään oman paikkansa yhteiskunnassa ja puuttumaan epäkohtiin.

Vaatepankki avataan vuodenvaihteessa

Yhteiskoulun taksvärkin tuotto kuten muutkin Joulusukkaan kertyneet lahjoitukset päätyivät oikeisiin osoitteisiin Järvi-Pohjanmaan perheneuvolan ja perhetyön kautta, kertoo Elina Rantalahti.

– Sieltä on tullut nimetön lista tyyliin 12-vuotias poika, 8-vuotias tyttö ja niin edelleen. Me hankimme lahjoittajat heille ja perheneuvola ja perhetyö toimittaa lahjakortit perille. Näin säilyy lahjansaajien anonyymisyys. Tänä vuonna meihin on ollut suora linkki Facebookissa. Muutama perhe on ottanut yhteyttä ja olemme hankkineet heille ruokalahjakortteja.

Vimpelissä ”tehtiin Joulusukkaa” nyt kolmatta kertaa. Avustustyöhön on saatu jatkuvasti lisää yrityksiä mukaan. Kaksi vuotta sitten joululahjoja voitiin hankkia noin 50:een, viime vuonna noin 70:een ja tänä vuonna yli 100:aan kohteeseen.

Moms for Kids -yhdistyksen saamia lahjoituksia jaetaan ympäri vuoden paitsi perheneuvolan ja -työn, myös paikallisten seurakuntien kautta. Elina Rantalahden lisäksi Moms for Kids -yhdistyksen toiminnassa ovat mukana Leena Rannanpää, Anu Pihlaja ja Mikko Rantalahti. Annukka Nevis on ollut mukana joulusukan tekemisessä, ja Hanna Kujala organisoi vuodenvaihteen jälkeen avattavaa Vaatepankkia.

Sinne toivotaan hyväkuntoisia lasten ja nuorten vaatteita sekä urheiluvälineitä Vimpelistä, Alajärveltä ja Lehtimäeltä. Järvi-Pohjanmaan perheneuvola ja perhetyö toimittaa vaatteet ja välineet eteenpäin näiden kuntien alueelle.

– Varasto inventoidaan sähköisesti: vaatteet ja urheiluvälineet järjestetään koottain ja sukupuolittain, joten sopivat löytyvät ilman penkomista, Rantalahti kertoo.

Anne Savela

Vimpelin yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus ja Moms for Kids ry:n puheenjohtaja Elina Rantalahti. Edessä vasemmalta Nico Koskenlaine, Anton Havinen, Eemeli Lassila, Sofia Laitila, Tuukka Hokkala. Takana Elina Rantalahti, Saija Raivio, Nea Hakola, Wilhelmiina Jaatinen, Riina Kivimäki, Adalmiina Syynimaa, Juho-Joel Mäenpää ja Joonas Kokkonen. Kuva: Leena Rannanpää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät