-7.2 C
Alajärvi
maanantai 06.2.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Lakko sulkee pankkikonttoreita

Torstaina alkava rahoitusalan lakko koskee koko rahoitusalaa eli pankkeja, rahoitus- ja korttiyhtiöitä sekä Automatian pankkiautomaatteja. Lakkoon osallistuvat Ammattiliitto Pron, Ammattiliitto Nousun ja Danske Pankin henkilöstöyhdistyksen jäsenet. Lakko kestää vajaat kaksi vuorokautta: se alkaa torstaina 28.12. kello 6 ja päättyy perjantaina 29.12. kello 23.59.

Pankit pyrkivät turvaamaan sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut lakon aikana – kuten käteisautomaattinostot, korttimaksamisen ja verkkopankkipalvelut. Palveluissa saattaa kuitenkin esiintyä häiriöitä ja niiden korjaaminen voi lakon aikana kestää tavanomaista kauemmin.

Konttoreiden ja puhelinpalveluiden aukiolo vaihtelee pankkiryhmittäin. Pankkikonttorit tiedottavat aukioloistaan esimerkiksi sosiaalisen median kanavissaan. Muiden muassa Oma Säästöpankin konttoreista merkittävä osa palvelee asiakkaitaan lakon aikana. Avoinna on myös Alajärven konttori. Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi on tyytyväinen siihen, että pankki kykenee tarjoamaan palvelua kattavasti myös työtaistelun aikana.

Lakon aikana käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua.

Seuraava laajempi työnseisaus on ilmoitettu alkavaksi 4. tammikuuta, jolloin se kestäisi myös vajaat kaksi vuorokautta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät