-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Mestarit Vedon vieraiksi

Naisten Korisliiga palaa tositoimiin joulutauolta sunnuntaina 7.1. kello 15, jolloin Vimpelin Veto saa liikuntahallille vieraakseen hallitsevan Suomenmestarin eli Hyvinkään Pontevan.

Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä neljäntenä ja viidentenä. Pontevan peli on ajoittain yskähdellyt, mutta valmentaja Miikka Sopasella on käytössään sarjan laajin pelaajamateriaali, joka mahdollistaa aktiivisen pelitavan sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

MAINOS

Kokenut huippusentteri Taru Tuukkanen siirtyi Espanjan liigan Zaragozaan määräaikaisella sopimuksella, joten häntä ei ilmeisesti Vimpelissä nähdä.

Pontevalla on silti liuta laatupelaajia, joista Candice Warthen (pistekeskiarvo 11,5), Henna Salomaa (12,3) ja virolaissentteri Annika Koster (8,2) ovat olleet alkukauden tilastokärkiä. Hyvinkään muita avainpelaajia ovat Titta-Riina Lepistö, Saara Walgren, Anni Jämsä sekä Lapuan Korikobrien kasvatti Iina Keski-Saari.

Vimpeli on aloittanut sarjan lupaavasti ja joukkue on ollut varsinkin hyökkäyspelissä tehokas.

Monipuolinen ja urheilullinen jenkkikolmikko Avyanna Young (18,4), Sydney Coffey (18,1) ja Pachis Roberts (17,1) ovat pitäneet kentällä vauhtia, jota kotimainen osasto nuorten maajoukkuepelaaja Lotta Vehka-ahon (9,6) ja Anni Kujalan johdolla ovat hyvin täydentäneet.

Toista kauttaan Vimpelissä pelaava Noora Järvikangas on ollut sivussa muutaman kierroksen, mutta hän saattaa palata parketille jo tammikuussa.

Veto vauhdissa

Vedon valmentaja Jarkko Havun mukaan sunnuntain peli tulee olemaan varmasti kova vääntö.

– Pelasimme jo lokakuussa Hyvinkäällä kelpo ottelun, mutta se ei aivan riittänyt mestareiden kaatamiseen. Olemme viime otteluissa menneet eteenpäin, varsinkin puolustuspelissämme olemme tarkentaneet asioita ja tämä näkynyt myös kentällä, Havu tarinoi.

Veto on ollut vauhdissa laajemminkin korisrintamalla. Naisten Korisliiga-joukkueen takamies Lotta Vehka-aho oli ennen vuodenvaihdetta mukana leirityksessä, josta hänet valittiin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen.

Joukkue pelaa tiistaina alkaneessa ja perjantaina päättyvässä vuosittaisessa Baltic Sea Basketball Cup -turnauksessa Tallinnassa. Vehka-ahon alkukausi on ollut tuloksekas naisten Korisliigassa. Erinomaisena puolustajana tunnettu Vehka-aho on pelannut reilut 25 minuuttia ottelua kohden ja pussittanut 9,6 pistettä sekä saalistanut 2,1 levypalloa per ottelu.

Vedon C-tytöt ovat pelanneet alkukautensa erinomaisesti. Joukkue voitti kahdeksasta pelaamastaan ottelusta kuusi. Joukkue selvitti tiensä tammikuussa alkavaan SM-sarjaan, joka pelataan kahdessa yhdeksän joukkueen lohkossa. Vimpelin osalta sarja alkaa sunnuntaina 7.1. Helsingissä. Valmentaja Jarkko Havun mukaan on tärkeää kehityksen kannalta kohdata uusia joukkueita.

– Lisäksi on hyvä nähdä samalla miltä peli näyttää valtakunnan tasolla, Havu jatkoi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät