-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Jalkapallokerho jatkuu loppiaisen jälkeen

Pikkujoulutunnelmissa tauolle jääneen Lappajärven jalkapallokerhon seuraava harjoitus on lauantaina 13. tammikuuta yhteiskoulun salissa. Vuosi sitten aloitetut treenit ovat saavuttaneet suuren suosion.

Kaikkiaan yli 40 alle kymmenvuotiasta lasta on käynyt treeneissä, keskimäärin vajaat 30 joka viikko. Mikä jalkapallossa on parasta?

MAINOS

– Hauskinta on se, että harjoittelemalla oppii uusia kikkoja ja että yhdessä hurrataan maalien jälkeen, kuvaa eräs pieni palloilija treenin jälkeen.

Joulun alla kaikki 20 euron osallistumismaksun maksaneet saivat oman jalkapallon. Oman pallon ja pikkujoulun lisäksi vuoden kohokohtia oli kesällä pelattu ottelu Kauhavan Kanuunoiden tyttöjoukkuetta vastaan.

Tekniikkaharjoituksia ja pelejä

Tyypillinen jalkapalloharjoitus alkaa huolellisella alkuverryttelyllä. Aloitetaan Kuka pelkää leijonaa -leikillä, tehdään vähän karhukävelyä, laukomista ja pallon kanssa kuljetusta. Myös pelin aikana pieniä juomataukoja pidetään ennen kuin kukaan väsyy liiaksi. Harjoitukset pidetään aina lauantaisin kahdessa vuorossa. Kello 12–13 treenaavat 2011–2013 syntyneet ja kello 13–14 ovat vuorossa 2008–2010 syntyneet.

Lappajärven Veikkojen jalkapallotoiminta hiipui vuosikymmenen vaihteessa menestyksekkään futsal-kipinän sammuttua. Vuosi sitten jaosto käynnistettiin uudelleen. Jaoston puheenjohtaja Jaakko Anttila pitää mahdollisena, että ensi kesänä osallistutaan jonkin yksittäisen turnauksen peleihin. Muuten kilpailullisia tavoitteita ei vielä ole peleissä eikä harjoituksissa.

– Meillä ei harjoitella liian vakavissaan veren maku suussa, vaan lapsilla on hymy suupielessä, Anttila kertoo.

Anttila kannustaa vanhempia tuomaan lapsiaan harjoituksiin uudella innolla loppiaisen jälkeen. Uudetkin pelaajat ovat tervetulleita, aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Taitotasosta riippumatta jalkapallo on hauska harrastus. Jalkapallojaoston jäsenet ovat Jaakko Anttila (pj.), Eija Mäntylä (sihteeri), Panu Ahvenniemi, Heli Angervisto, Jaana Lintu ja Jozef Lomski. Heidän lisäkseen harjoituksia on ollut ohjaamassa seitsemäsluokkalainen urheilijapoika Juha Klemola.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät