MAINOS

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät ennallaan

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät vuonna 2018 viime vuoden tasolla. Kodin ja vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia esimerkiksi sähköistyöistä voi vähentää verotuksessa edelleen 2400 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kun ostaa työn yritykseltä, voi vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 50 ptrosenttia. Jos palkkaa itse työntekijän, voi vähentää 20 prosenttia maksetusta palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

MAINOS

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4800 euroa. Kun huomioidaan sadan euron omavastuuosuudet, saavat he maksimivähennyksen noin 10000 euron työstä, joka on ostettu yritykseltä.

Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien.

Turvallisuutta ja elämän laatua

Sähköistykseen sijoittaminen on panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi ajanmukaisella sähköistyksellä voi myös parantaa energiatehokkuutta. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Ammattitaitoinen sähköasentaja on syytä kutsua paikalle, jos epäilee, etteivät sähköasennukset ole tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti tai kodissa on häiritsevän paljon jatkojohtoja.

Tarvetta ammattilaisen käynnille on myös silloin, kun jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut, tuottaa koskiessa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.

MAINOS
Exit mobile version