0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Vedolla perinteiset loppiaiskuviot

Vimpelin Vedon Superpesis-ringin yleisölle avoimet harjoitukset ovat kuuluneet alun toistakymmentä vuotta sekä pelaajiston että Veto-henkisten loppiaisen ohjelmaan. Liikuntahallille vaelsi uskollisten Veto-henkisten joukko. Paikan päälle tultiin läheltä ja vähän kauempaakin. Yleisötreenien ohjelmaan kuului pelaajien harjoitusten ohella joukkueen jäsenten haastatteluja.

Veto-luotsi Sami-Petteri Kivimäki palasi Matti Latvalan haastattelussa menneeseen ja suuntasi katseensa myös tulevaan. Uutta kautta pohjustava työ on aloitettu viime vuoden puolella. Viikkoharjoitukset käynnistyivät lokakuussa. Joukkueella oli kokoontumisia loppuvuodesta edellisvuosiin verrattuna vähemmän. Tähän vaikutti se, että joukkue jatkaa lähes muuttumattomana. Kun Kivimäeltä kysyttiin veikkauksia ensi kauden kärkipään joukkueista, hän nosti Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan vahvoiksi joukkueiksi. Viime vuosien keskikastin joukkueista hän odottaa nousua Pattijoen Urheilijoilta ja Seinäjoen JymyJusseilta.

MAINOS

– Marginaalit eivät ole isoja. Tutut kiistakumppanit meitä kiusaa ensi kaudella.

Liikuntahallin lehtereillä seurattiin pelaajien harjoittelua tarkasti. Vimpeliläiset Mirja Takala ja Liisa Lahtela ovat seuranneet Vedon pesäpallojoukkueiden edesottamuksia jo vuosikymmenten ajan. Joukkueen harjoittelu näytti katsomosta käsin hyvältä. Lahtela huomasi, että tällä kerralla joukkue ei loikkinut matalien aitojen yli.

– Meno vaikuttaa hyvältä. Joukkueessa on melkein samat pelaajat, ja hyviä nuoria on tulossa. Kyllä kultaa odotetaan ensi kaudellakin.

Mirja Takala komppaa Lahtelaa ja uskoo, että sama meno jatkuu Vedon osalta ensi kaudellakin.
– Materiaali on iso ja hyvä. Pelaajat ovat onnistuneet harjoituksissa ja muutenkin.

Takala nostaa suosikkipelaajakseen Sami Haapakosken. Lahtelan suosikkipelaaja on puolestaan Teemu Isoketo.

Tyynelä esittäytyi

Seinäjokelainen Pasi Tyynelä starttasi liikuntahallilta uuteen kauteen Vedon kakkospelinjohtajana. Hän pelasi Superpesis-urallaan kaikkiaan 143 ottelua Seinäjoen Maila-Jussien väreissä. Pelinjohtotehtävistä hänellä on kokemusta sekä Superpesiksestä että Ykköspesiksestä – ja myös naisten pääsarjatasolta. Kolme edelliskautta hän oli Seinäjoen JymyJussien kakkospelinjohtaja.

– Ei tällaista mahdollisuutta voinut olla käyttämättä, kun Sämpy (Kivimäki) soitti. Kotona ja työpaikalla meni palikat kohdalleen ja pystyin lähtemään tähän mukaan.

Tyynelä kertoo tunteneensa entuudestaan joukkueen vanhempaan kaartiin kuuluvia pelaajia. Vastustajana Veto on tullut tutuksi Superpesiksessä.
– Viime vuosina on yksittäisiä vuoropareja pärjätty Vetoa vastaan.

Vimpelin Saarikenttä on Tyynelälle tuttu paikka sekä pelaajana että pelinjohtajana.

– Oma Superpesis-peliura on alkanut Vimpelissä. Vedossa pelasivat silloin Liikalan veljekset, Eero Ilomäki ja Marko Etula. Kiva on tulla kotijoukkueen väreissä Saareen, tuumaa Tyynelä.

Vetoon Tyynelä tuo kokemusta ja ulkopuolisia silmiä siihen, kuinka vastustaja pelaa huippuja vastaan. Hänen arsenaaliinsa kuuluvat esimerkiksi taka-apupelaamiseen ja vaihtotilannepelaamiseen liittyvät asiat.

– Annan vinkkejä omalle porukalle tulevaa kesää varten. On monia eri mahdollisuuksia pelata etenkin kotikentällä, ettei vastustaja voi mitään.

Pasi Tyynelä nähdään tulevalla kaudella Vedon väreissä ja Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtajajana.


Vedon Superpesis-ringin nuorempaan kaartiin kuuluvat Aleksi Rantala (oik.) ja Ville Takala tutustuivat Mika Sundvallin (kuvassa etuvasemmalla) ja Kari Heikin kehittämään syöttökoneeseen.


Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät