-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Veto kaatoi mestari-Pontevan

Vimpelin Veto avasi korisvuoden 2018 mallikkaasti. Liikuntahallille saapunut naisten Korisliigan hallitseva mestari, ennen sunnuntain kierrosta Vedon kanssa tasapisteissä ollut sarjaviitonen Hyvinkään Ponteva, ei saanut heittopeliään toivottuun kuosiin.

Kotijoukkueen aseena oli puolustuspeli, jonka onnistumiset toivat energiaa hyökkäyspeliin. Veto kaatoi Pontevan lopulta koriluvuin 70–57 (13–14, 16–12, 23–19, 18–12). Veto kirjautti levypallotilaston lukemin 48–46. Kotijoukkueen plus-miinus-tilasto näytti jokaisen kentällä käyneen pelaajan kohdalla plussaa.

MAINOS

Ottelun kulminaatiopiste koettiin kolmannessa erässä. Veto oli vienyt kaksi ensimmäistä erää nimiinsä ja pystyi kolmannessa kipaisemaan pienelle karkumatkalle. Vedon ote ei päässyt lipsumaan, vaan se pystyi säilyttämään johtoasemansa loppusummeriin saakka.

Valmentaja Jukka-Pekka Kujalan mukaan kotijoukkueen pelisuunnitelmana oli satsata puolustukseen.

– Sillä sektorilla onnistuttiin hyvin. Puolustimme hyvin ja saatiin Ponteva huonoihin heittoihin.

Kolmen viikon joulutauon jälkeisellä pelillä on Kujalan mukaan aina omat haasteensa.

Vedon pistekuningatar oli 31 pistettä upottanut laituri Pachis Roberts. Kokoonpanoon paluun tehnyt kapteeni Noora Järvikangas pelasi hieman yli 26 minuuttia ja teki 14 pistettä. Järvikankaan tilastoa kaunistaa sataprosenttinen (3/3) kolmen pisteen heittojen sarake. Vedolta puuttui sarjan tilastokärkiin lukeutuva sentteri Avyanna Young.

Seuraavan kotiottelunsa Veto pelaa keskiviikkona 17.1. Forssan Alkua vastaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät